Bahçeli: Doğu Türkistan davası emin ellerde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri Mitingi sonrası verilen akşam yemeğinde Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Yönetim Kurulu'nu kabul etti.

Bahçeli: Doğu Türkistan davası emin ellerde
banner158
banner174

KAYSERİ (İGFA) - Doğu Türkistan'ın Türk Dünyası için önemine değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Doğu Türkistanlılar Derneği'nin çalışmalarını yakinen takip ettiğini belirterek, "Doğu Türkistan davası doğru ve emin ellerde. Milliyetçi Hareket dün olduğu gibi bugünde yarında bu davanın takipçisi ve destekçisi olacak" dedi.

Dernek çalışmaları için gereken tüm desteğin sağlanması talimatı verdiğini de ifade eden Bahçeli, "Doğru yolda ilerliyorsunuz. Teşkilatlarımız sizler için ne destek gerekiyorsa yardımcı olacak. Yakından ilgileniyorum" dedi.

Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Sadullah Doğutürk ise, Milliyetçi Hareketin Doğu Türkistan davasının gerçek sahibi olduğunu belirterek, Doğu Türkistan'da yaşanan son gelişmeler hakkında Devlet Bahçeli'yi bilgilendirdiklerini kaydetti.

Kendilerini büyük bir dikkatle dinleyen Bahçeli'nin talimatları ile Uygur Türkleri için yapılacak çalışmaları başlatacaklarını dile getiren Doğutürk, "Yakın zamanda Türkiye'de yaşayan Uygur Türkleri için önemli projeler başlatacağız. İnşallah Uygur kardeşlerimiz için hayırlı olur" dedi.

Konuşmaların ardından Doğu Türkistanlılar adına Devlet Bahçeli'ye Gökbayrak temalı Doğu Türkistan Haritası armağan edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER