'Bizim hayallerimiz, ideallerimiz var'

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Çalıştayı’na katılmak için dün ilimize gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli gençliğinden övgü ile söz ederek, "Bizim hayallerimiz, ideallerimiz var, bu ülke için hayali olmayanlar utansın. Gençler ideallerinizin peşinden gidin, başınız dik olsun. Hiç bir oyun ve tuzak moralinizi bozmasın" dedi.

'Bizim hayallerimiz, ideallerimiz var'
banner158
banner174
 Programa Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor BakanıAkif KılıçAK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ÖzhasekiKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. 606 kişilik salonda, ayakta kimse bulunmadı. Toplantıya 30 yaş altı 500 genç alındı.
 GELMEYİ BEN İSTEDİM
Kocaeli gençliğinden övgü ile söz eden Davutoğlu; "Her zaman olduğu gibi bizi coşkuyla, aşkla karşılayan Kocaeli gençliğine teşekkür ediyorum. Heyecanlarıyla heyecan duyduğum civan yiğitler, kardeşlerim, benim ruh ikizlerim, hepinizi coşkuyla selamlıyorum. Kocaeli her zamanki yerinde bunu görüyorum. Kocaeli'nin yeri bizim yüreğimiz. Bu Kocaeli'ye Başbakan olarak dördüncü gelişim. Gelmeyi planlıyordum. Evvelsi gün Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Bey ile Kocaeli standını görünce hiç planda olmamasına rağmen İbrahim Bey'e kendim gelip gençlerle buluşmayı teklif ettim. ve 2 gün içerisinde Kocaeli bizi ayakta bekliyordu. Böyle bir gençliğin hocası olmak benim için en büyük gururdur. Gençlikle beraber olmak bize enerji veriyor. Artık sadece güzel yollar yapmakla yetinmemeliyiz. Sadece güzel belediyecilikle yetinmemeliyiz. Güzel aydınlık ak yüzlü bir gençlik yetiştirmek üzere harekete geçmeliyiz. AK Parti hiç kimseye ait değildir. AK Parti bugün de, yarın da sadece AK gençliğindir. AK Parti milletin partisidir. Türkiye'nin bugünü ve yarını sizsiniz. Siyasete adım attığı gençlik yıllarından itibaren siyaseti gençleştiren kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da buradan sevgiyle selamlıyorum" dedi
BU ÜLKE İÇİN HAYALİ OLMAYANLAR UTANSIN

Enerjiyi milletten aldıklarını ifade eden Davutoğlu, "Biz enerjiyi milletimizden alırız. Hem çalışırız hem de nakış nakış yola düşer milletimizi buluştururuz. Bizi menfaatlerimiz, çıkarlarımız değil rüyalarımız bir araya getirdi. Biz büyük hedeflerden bahsedince bazıları rüya görüyorlar dedi. O zaman demiştim, gençler sürekli hayal kurun. Bizim en azından bir hayalimiz var, hayali olmayanlar, ideali olmayanlar utansın. Biz birbirimize doğruları telkin etmek için bir araya geliriz. Gençler siz de öyle dostluklar kurun ki, son nefese kadar sürsün bu dostluklar. Birbirinize hakkı tavsiye edin. Hiçbir zaman hiçbir oyun, tuzak karşısında moralinizi bozmayın. 
AK Parti'nin aziz gençliği olarak bıkmadan, usanmadan ideallerinizin arkasında yürümeye devam edin. Başınız dik olsun gençler. Ülkemize kazandırdığımız tüm eserlerle demokratik istikrarlarla gurur duyuyoruz. Geleceğe sizlerle yürüyeceğiz" şeklinde konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında salondaki gençler tarafından "Kadim medeniyetimizin özgüvenli gençliği kitap okuyan gençliktir" yazılı pankart açıldı. Gençler sık sık sloganlarla Başbakan Davutoğlu'nun sözünü kesti.
GELİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRALIM
Gündeme dair de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Allahın izniyle hiçbir yerde teröre müsade etmeyiz. Hiç durmaz 'Hodri Meydan' deriz. Bütün partiler yasa teklifine destek vermelidir. CHP Lideri Kılıçdaroğlu destek vermek zorunda kaldı. Buradan muhalefet partilere çağrıda bulunuyorum. Gelin dokunulmazlık zırhını ortadan kaldıralım" dedi. Programda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da gençlere hitaben konuştu. Başbakan, program sonrasında Cuma Namazı'nı Kocaelililerle kıldıktan sonra Düzce'ye hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER