CHP Darıca'dan FETÖ mağdurlar dilekçesi

Gelen şikayetler CHP genel merkezine gönderildi

CHP Darıca'dan FETÖ mağdurlar dilekçesi
banner158
banner174
 Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk pazartesi gerçekleştirdiği basın toplantısında, FETÖ ile yapılan mücadelede Tüm Türkiye'de olduğu gibi Darıca' da da haksız yere açığa alınan ve iş akitleri fesih edilen birçok akademisyen, eğitimci ve emniyet görevlisinin kendilerine başvurduğunu ve bu insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yaptıklarını belirtmişti. Bu kapsamda mağdur olan kişilerin dosyalarının CHP Genel Merkezi'ne iletildiği bilgisini veren İlçe Başkanı Yakup Törk şunları söyledi:
MAĞDUR AİLELER SEKRETERYASI
15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası OHAL uygulamaları sırasında yaşanan iş akitleri feshi ve açığa alınmalar her geçen gün çoğalıyor. FETÖ ile hiçbir alakası olmayan, devletin resmi kurumlarında görev yapan ve resmi okullarında çocuklarını okutan insanların hiç hak etmedikleri bir suçlamayla işine son verilmiş ve aileleri ile birlikte mağdur olmuşlardır. Genel Merkezimiz tarafından OHAL uygulamaları sırasında oluşan bu mağduriyetlerle ilgilenmek için Mağdur Aileler Sekretaryası oluşturuldu. Genel Merkezimiz OHAL’in ilan edilmesinin ardından artış gösteren şikâyetleri öğrenip mağduriyetleri gidermek için köprü işlevi üstlenerek kendilerine gelen bilgileri Başbakanlık yetkililerine iletiyor. Darıca İlçe Başkanlığı olarak biz de mağdur olan insanlarımız için oluşturduğumuz masaya gelen başvuruları inceleyip Genel Merkeze iletiyoruz.
DİLEKÇELERİ TESLİM ETTİK
Mağdur olan eğitimcilerimiz ile birlikte çarşamba günü Genel Merkeze giderek 37 eğitimci, 3 emniyet görevlisi ve 1 Tübitak çalışanı olmak üzere 41 kişinin dosyalarını Parti Meclisi Üyemiz Yıldırım Kaya'ya teslim ettik. Konuyla ilgili olarak Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Ardahan Milletvekilimiz Öztürk Yılmaz, Kocaeli Milletvekilimiz Haydar Akar ve Artvin Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan ile de görüşerek gerekli bilgilendirmeleri yaptık.
EZİLENİN YANINDAYIZ
Gazi meclisimize saldıran, insanları sokakta katleden veya bugün ülkenin bölünmez bütünlüğünü zora sokacak, o bütünlüğe saldıracak bir yapıyı destekleyenlere kefalet olma gibi bir durumumuz yok. Günahı olan varsa onlarla ilgili yasanın emrettiği ne varsa yapılsın. Ama suçu ve günahı olmayan, hayatı boyunca dik durmuş Atatürkçü, Laik ve Demokrat insanların işlerine bu sebeple son verilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ezilenin ve ötekileştirilenlerin yanında olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Bu vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda konunun takipçisi olacağız."

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER