FETÖ mücadelesi bitmez

AK Parti il başkanı Şemsettin Ceyhan'dan önemli açıklamalar

 FETÖ mücadelesi bitmez
banner158
banner174
AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ilimizdeki beledilyelerde FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 162 kişinin incelemeye tabi tutulduğunu ve inceleme sonucu 34 kişiye görevi geri iade edildiğini, 32 kişinin ise görevle ilişkisinin kesildiğini söyledi.
AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan bugün partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya gelerek haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Ceyhan basın açıklamasında ülke ve kent gündeminin değerlendirdi. Ana gündemimiz terörle mücadele diye Ceyhan, “FETÖ ve kahraman ordumuzun yaptığı mücadeleler ana gündemimiz. Dün 6 tane şehit haberimiz geldi. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Artık bu mücadeleden geri dönüş yok. Tek bir terörist kalmayana kadar devam edeceğiz. Terörde tüm örgütler bayrak yarışı yapıyor. Bizler milletçe bu mücadeleyi veriyoruz. Bu işin bittiğini düşünmüyoruz. İç ve dışta ki hainler bu ülkeyi bölmek için ne gerekiyorsa yapacaklardır. Bizde ülkece milli ve birlik halinde elimizden geleni yapacağız. Bu savaşı kazanacağız. Bu topraklarda ilelebet payidar olarak güçlü bir ülke olacağız” ifadelerini kullandı.
MUHALEFET GÜNDEMDEN UZAK
Fırat Kalkanı operasyonunun başarılı bir şekilde sürdüğünü söyleyen Ceyhan, “Ana muhalefet partileri Fırat Kalkanı operasyonunun ne yaptığını anlamış değil. Kılıçdaroğlu, ‘15 Temmuz ruhuna zarar vermeye başladı’. ‘Fırat Kakanı operasyonu nedir, kimle savaşılıyor orada?’ şeklinde açıklama yapması çok komiktir. Fırat Kalkanı ülkemizin Güneyinde Kürt koridoruna engel olmak için oraya gidilmiştir. Bunu anlayamayan ana muhalefetin ülke gerçeklerinden ne kadar uzak olduğunu görmekteyiz” şeklinde konuştu.
EKONOMİK TETİKÇİLERİ DEVRE SOKTULAR
Ceyhan şunları söyledi: “Silahlı teröristlerin yanı sıra, teröristler ekonomik tetikçilerini devreye soktu. Ülkemizin ekonomik puanlaması açıklandı. Cumhurbaşkanı BM kürsüsünden ‘dünya 5’ten büyütür’ demiştir. Tetikçiler hemen harekete geçti. BUSİT firması tarafından ekonomik anlamda müdahaleye geçildi. Bu işler tesadüf değildir. Türkiye bu numaraları yutmaz. Yurt dışından talimatlar verilerek ekonomik anlamda müdahale olmak istiyorlar. Türkiye yatırım yapmaya devam edecek.
70 GÜNDÜR  MÜCADELE SÜRÜYOR
Devletimiz 70 gündür FETÖ’ye yönelik ne varsa her noktadan mücadelesini devam ettiriyor. Muhalefet başta olmak üzere sanki darbe olmuş bitmiş. Bu süreç hiç yaşanmamış. Sanki insanlara helikopterlerden bomba atılmamış gibi. FETÖ mağdurları çokmuş psikolojine girmesinler. Bunu böyle köpürtmeye 50 bin kişinin 50 binide suçsuz değildir. Darbe oyuncak değildir. Evcilik oynanmadı. Darbe bizzat yapıldı. Bu işin şakası yok. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefet bu işi sulandırmaya kalkmasın. Bizde ve valiliğe gidip mağdur edildim diyenler oluyor. Biz bu vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.
FETÖ MÜCADELESİ BİTMEZ FETÖ
mücadelesi birkaç ayda bitmez. Bu yapı basit bir yapı değil. Gerekiyorsa 2 sene sonrada bu mücadele devam edecek. İlimizde ki beledilerde 162 kişi incelemeye tabi tutuldu. İnceleme sonucu 34 kişinin görevi geri iade edildi. 32 kişinin görevle ilişiği kesildi. 30 Ekim tarihinde danışma meclisi yapılacak. Darbe süreci sebebiyle gidemediğimiz Gölcük ve Başiskele belediye ziyaretleri yapılacak. Ekmek, artık fırın ve bakkallarda 1 TL’ye satılıyor. Hukuki kararı uygulayan fırıncılara teşekkür ediyorum. Ekmek hepimizin temel gıdası. 1 liradan satılması vatandaşı küçükte olsa bir nefes aldıracak.
“CHP VE MHP’DE BU YAPI YOK MU?”
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın “FETÖ mücadelesinde bir çok kişi görevden alındı. AK Parti içinde bu örgüte bulaşmayan yok muydu?” açıklamasına cevap veren Ceyhan, ”FETÖ sadece AK Parti için organize edilmiş bir örgüt değil. 17­25 Aralık operasyonları sürecinde temizlik yapıldı. Kasetlerle değişen genel başkanları unutulmasın. MHP’de bu yapı yok muydu? Bu kadar kavga süreci yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a inanmayanlar neler olduğunu gördü” diye konuştu.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın “oyuncak tramvay” yapıyorlar söylemine cevap veren Başkan Ceyhan,”Haydar Akar’a daha önce söz vermiştim. Tramvay bitsin onu tramvaya bindireceğim demiştim. Şimdi bu sözlerinin üstüne tramvayın oyuncak olup olmadığını Nisan ve Mayıs ayı gibi görecek. Bu iş bittiğinde o bölgede ki esnaf ve vatandaşların ticari artışı olacağına inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER