Mustafa Türel; Bu böyle gitmez

 Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa TUREL haftalık yönetim kurulu toplantısı ilçe binasında gerçekleştirdi.

Mustafa Türel; Bu böyle gitmez
banner158
banner174

       Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa TUREL haftalık yönetim kurulu toplantısı ilçe binasında gerçekleştirdi. Ülkenin içinde bulunduğu hayat pahalılığı ve ekonomik krize değinen Turel, bu haftaya da enflasyonda yaşanan tırmanışı durduramadık. TÜİK rakamları da ENAG rakamları da enflasyonda yaşanan artışı, vatandaşın zorlu bir kış dönmemi geçireceğinin habercisi. Türkiye enflasyonda yaşadığı tırmanış ile dünya çapında en üst sıralardaki yerini koruyor.
Dört kişilik bir ailenin asgari gıda harcamasının son bir yılda yüzde 130 artması, kiralarda yaşanan fahiş artış, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar şimdiden vatandaşın belini büküyor.
Bu gerçekler ortadayken önümüzdeki aylar için de karamsar bir tabloyla karşı karşıyayız, dedi. 

TUREL, ENFLASYONDA ARTIŞ DURMUYOR  
TÜİK’e göre yıllık enflasyon %83,45 olarak açıklandı. Bu oran son 24 yılın en yüksek enflasyon seviyesi olarak tarihe geçti. ENAĞ’a göre enflasyon ise % 186,27 olarak belirlendi. Avrupa Birliği ülkelerinde ise bu oran %10,1 seviyesinde. Bu oranlarla Avrupa bizi nasıl ve neyle kıskanacak doğru merak içindeyiz. 
Barınma hakkı en kutsal haklardan bir tanesidir. Vatandaş 75 metre kare bir daire’ye 308 ay çalışmak zorunda. Merkez Bankası verileri ile yapılan hesaplamaya göre, Ülkemizde bir asgari ücretlinin 75 metre kare ev satın alabilmesi için yemeden içmeden maaşının tamamını 190 ay ödemesi gerekiyor. Bu şekilde ne adalet olur, ne kalkınma olur. ‘’Bu böyle gitmez, gitmemelidir’’, dedi.

TEK ÇARE MİLLİ GÖRÜŞ POLİTİKALARI
Gıda harcaması son 1 yılda %130 arttı. Türk-İş’in Eylül 2022 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Eylül’de açlık sınırı 7 bin 245, yoksulluk sınırı ise 23 bin 600 TL’ye yükseldi. Bekar bir çalışanın bir aylık yaşama maliyeti 9 bin 470 TL oldu. Semt pazarlarında ortalama sebze kilogram fiyatı 16.56 TL, meyve fiyatı ise 17.81 TL oldu, kiralarda artış %160 oldu. Bu gerçekler ortadayken önümüzdeki aylar için de karamsar bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu karamsar tabloyu ortada kaldıracak ‘’Tek Çare Milli Görüş Politikalarıdır’’ dedi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2022, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER