Türk Ocaklarından Kadınlara yönelik dikkat çeken Konferans

Türk ocaklı kadınların ev sahipliğinde yapılan "kadın hareketleri, kadın sorunları, kadına yönelik şiddet ve yetenekleri" hakkında farklı pek çok seyin konuşulduğu çok yönlü konferans beğeni ilgi ile dinlenildi.

Türk Ocaklarından Kadınlara yönelik dikkat çeken Konferans
banner158
banner174

Türk ocakları kocaeli şubesi başkan yardımcısı Sezin Türkal'ın organize ettiği konferans da BAYŞAD adına öğretmen şair Gülay Kurt’un okuduğu Türk Kadınını konu alan anlamlı şiirler oldukça beğeni topladı. Şiirlerin yanı sıra birçok konu başlığının olduğu konferansa katılım yüksek oldu. 

Şube başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti başkanı Çetin Gürol, Turancı Hareket Platformu başkanı Özer Mert Özdemir, Yesevi Ocağı yöneticisi Gülay Gürsoy , Kocaeli Karslılar dernek başkanı Alican Kazgan, Sehit Emre  kaan Arlının babası Şaban Arlı ve çok sayıda ünüversite öğrencisi katıldı. 

Şehit Emre Kaan Arlı' nın Annesi Emine Arlının onur konuğu olduğu Konferansın konuşmacısı Türk Ocağı kocaeli şubesi tarih bölümü son sınıf öğrencisi Dilara Çimen oldu.

Konferansa başta Afrin operasyonunda şehit olan askerlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize dua edilerek başlandı.

Dilara Çimen Konuşmasında; Türk toplumu hariç bazı cahil toplumlarda yaşanan yüz yılların kadınları sosyal hayatta hak ettiği yere taşımak yerine iyiden iyiye kendini unutturmaya çalıştığını, baskıcı ataerkil erkek zihniyetler aracılığı ile kadınlara, benliklerini değiştirmeye yönelik yeni bir dünya düzeni yaratmış olduğunu görmekteyiz dedi.

TARİHİ İRDELEMELİYİZ
Kültürlere göre esneyen ve değişen bir kadın anlayışını irdelemenin önemine değinmeli, bu durumun tarihini ve bilinçdışı reflekslerini inceleyerek, ülkemiz kadınının özüne dönme yolunda ne zorluklar ile ve hatta kendi ile içe dönük savaşına dahi şahit olacak şekilde eşitliği sorgulayışını anlamaya anlatmaya çalışmalıyız diyen dilara çimen, resmi haklara giden yolda, gayri resmi girişimler ve kazanıldığı sanılan hakları, sanatta kadının protestosunu ele alarak Feminizmin iyi anlaşılıp anlaşılamadığını, kültürlere göre esneyen değişen bir kadın özgürlük anlayışı olup olmadığını tarih içinden başlıklarla ve görseller ile anlattı.

Dilara Çimen konferans da ayrıca.

Türk Toplumunda diğer müslüman toplumlara göre çok daha fazla olan kadın değeri.

Avrupa Tarihinde Feminizm’in kökleri ve Türk Kadınının içindeki uyuyan feminizm güdüsü-annelik algısı. 

Tanzimat Sonrası toplum yapısında ve Cumhuriyet Türkiyesi’ndeki kadın

Atatürkün kadına verdiği değer 

Türk Ocaklarında kadının önemi 

Hareketlenme –Birlik Çalışmaları: Dergiler-Dernekler-Gazeteler-Miting-Siyasi Partilerde kadın

Tesettürden Telebbüse. 
Milliyetçilik ile Feminizm Ilişkisi-Kadınların Milli Davalara nasıl dahil olduğu.

Ulusun Dişil İnşası. 
Beynelminel Feminizm Yerine ‘’Milli Kadın Hakları

Cumhuriyet Türkiye’sinde Kadının Sosyal Konumu; Günümüze Kadar Gelen Hareketler ve Değişen Kanunlar 

Kadına yönelik şiddet ve artan bireysel suçlardaki çocuğunu yetiştirirken değerlerini öğretemeyen cahil bırakılmış anne faktörü.

Psikolojik etkenler, Ekonomide kadının rolü ve kültür yozlaşması konularında da detaylı bilgiler vererek konferansıni tamamladı.

Konferans sonunda Türk Ocağı başkan yardımcısı Sezin Türkal, Şair Gülay Kurt ve konuşmacı Dilara Çimen, siirt pervaride şehit olan Emre Kaan Arlının annesi Emine Arlı'ya günün anısına Türk Ocağı bozkurt işlemeli plaketini taktim etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER