Birlik olma şansını kaçırdılar

Kocaeli Birlikspor, büyük bölümü Gebze olmak üzere, iki yılda kenti neredeyse haraca bağlayıp, büyük paralar topladı. Büyük hayal kırıklığı ve başarısızlıkla sonuçlanan Birlikspor, Gebze Bölgesinden hatırı sayılır paralar topladı.

Birlik olma şansını kaçırdılar
banner158
banner174
 Bakan komutasında, belediyeler, sanayi odalarının destekleri, hepsinden de önemlisi Devlet’in Valisi’nin bizzat sahaya indiği Birlikspor, ‘2 yılda Süper Lig’ demişti. 2 yılda 50 milyonluk bir harcama, bir üst lige bile taşımadı. Büyük hata olan Birlikspor’u devir kararı alan İzmit Lobisi, Gebzeli İşadamı, Gebze ve Kocaeli’de bir çok spor severin gönlünü feth etmiş olan İlker Çakır’ın teklifini görmezden geldi.

DURUMDAN VAZİFE ÇIKARTIP, PARALARI HEBSA ETTİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kocaeli’ye yapılacak olan stadın temelini atarken, “artık bu stada bir süper lig takımı yakışır” sözlerinden yola çıkarak, dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’ye süper lig takımı kazandırmak için kolları sıvadı. Belediyeler, Gebze Ticaret Odası ile birlikte sanayi odaları ve Valilik, bu yeni oluşumun yönetiminde yer aldı. Bütçesi neredeyse sınırsız olan Birlikspor’a, Büyükşehir ve Bakanlık’tan resmi paralar da dahil, çok ciddi bağışlar toplandı. Kocaeli Vali Yardımcısı ve Bakanlık’ın üst düzey isimleri, bizzat Birlikspor’a para topladı.

BAŞARISIZLIĞIN ADRESİ OLDU

Birlikspor, macerasına Murat Aydın başkanlığında başladı. Aydın, çok büyük paralara, şöhret isimleri transfer etti. Kocaeli futbolu neredeyse yok sayılarak, yanlış transfer politikası sonrasında ilk yıl tam bir hayal kırıklığı oldu. Aydın’dan sonra da Birlikspor yanlış yönetilmeye ve büyük paralar harcamaya devam etti. Geçtiğimiz yıl kaçan şampiyonluk sonrası, Kocaeli bu kuruma harcanan paralara büyük tepkiler vermeye başladı. Fikri Işık’ın da Milli Savunma Bakanı olması ile birlikte Birlikspor’un yarışma isim hakkının satılması gündeme geldi. Bu satış resmen ilan edilmeden önce İlker Çakır ile görüşmeler yapıldı.

ÇAKALLIK YAPTILAR

Geabze’den toplanan paraları iki yılda çarcur eden Birlikspor mantığı, kulübün devri konusunda da Gebze’yi yok saydı. Gebzespor’a yaptığı hizmetler ortada olan İlker Çakır, Gebzespor ile Kocaelispor tribünlerinde dostluk tohumları eken bir isimdi. Tribünlerden küfürü yok etme aşamasına getiren Çakır, Birlikspor’da yapılan tüm hataları telafi edecek, kulübü spor severle buluşturacak bir isim olarak, devir kararına ilk reaksiyon veren isim oldu. Yapılan görüşmeler olumlu seyrederken, Kocaeli Lobisi devreye girdi. Önce, Rizeli hayali bir işi adamını işaret edip, borçlarla birlikte, devir için 2.5 milyon teklif edildiğini duyurdu. Hiç olmadığı halde Gölcükspor ve Derincespor’u talip yaptılar. Son olarak Körfezli bir iş adamına kulübü verdiler

ÇAKIR UMURSAMIYOR

İlker Çakır, Gebze’den toplanan paralarla 2 yıl saltanat sürülen Birlikspor’u, sporseverle buluşturmak için adım attığını belirterek, “Tüm görüşmelerimiz olumlu ve samimi bir havada seyretti. Son anda böyle bir karar aldılar. Bize hayırlı olsun demek düşer. Bizim mücadelemiz ve hedefimiz Gebzespor’u yaşatmak, büyütmek ve şampiyonluklara taşımaktır. Bu mücadelemiz sürecek. Birlikspor olsa güzel şeyler olacaktı. Ancak, olmadı. Bundan da bir hayır vardır” demekle yetindi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2016, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER