Oscar Romero, Ocak'ta Fenerbahçe'de

Oscar Romero, Ocak'ta Fenerbahçe'de

 Oscar Romero, Ocak'ta Fenerbahçe'de
banner158
banner174
Sarı-lacivertliler, Paraguaylı orta saha için kulübü Racing’le anlaştı. İki kulüp el sıkıştı. Hatta iddialara göre para bankaya bile yattı. Ocak’ta temlik kalkacak, 24’lük yıldız resmen ‘çubuklu’ formayı giyecek.
Sarı-lacivertliler yaz transfer dönemine yetiştiremediği Oscar Romero'yu Ocak'ta kesin olarak renklerine katıyor. Eski teknik direktör Vitor Pereira'nın "Bize 10 numara lazım" isteğini, "Alper, Salih, Aatıf var" diyerek geri çeviren başkan Aziz Yıldırım'ı yeni hoca Dick Advocaat ikna etti. Deneyi mli çalıştırıcının "Oyun aklına ihtiyacımız var. Bunun için mutlaka bir 10 numara almalıyız" sözleri üzerine Kanarya, Arjantin ekibi Racing'de forma giyen Oscar Romero harekatını başlatmıştı. Ancak iki ülke arasındaki zaman farkı nedeniyle çalışma saatleri uyuşmadığı için resmi evraklar yetişmemişti. Transfer dönemi kapanmasına rağmen Fenerbahçe, 24 yaşındaki yıldızı garanti altına aldı. Nasıl mı?

PARASI BANKADA

Kanarya, transfer döneminin sona ermesine rağmen Oscar Romero'nun kulübü Racing'le bağlantıyı hiç kesmedi. Fenerbahçe söz kestikleri bedel üzerinden Racing hesabına 'temlikli' şekilde parayı yatırdı. İmzalar atıldı. Yani bir başka deyişle Romero artık Fenerbahçe'nin oyuncusu. Sadece Ocak ayının gelmesi bekleniyor. Avrupa'da transfer dönemi açıldığında sarı-lacivertliler bu temliğin kaldırılması için talimatı verecek. Romero da Racing'den ayrılıp Kanarya'nın yolunu tutacak. Peki bu transferin hiç gerçekleşmeme ihimali var mı? Evet. Fenerbahçe vazgeçerse!

Hocasının gözünden: Çevik ve driplingli

Oscar Romero'yu daha yakından tanımak için Arjantinli gazeteci arkadaşımız Nicolas Montala'ya ulaştık. İşte onun aracılığıyla Racing'in yardımcı antrenörü Pablo Mansilla, Kanarya'nın Ocak ayında renklerine bağlayacağı Romero'yu FOTOMAÇ'a anlattı: "Bou ile beraber takımımızın en iyi ve en değerli oyuncusu... Türkler bizim en iyi takipçimiz. Ocak'ta da, bu kışta (bize göre yaz transferi dönemi) Bou'yu da istemişlerdi. Birileri ona "mago-sihirbaz" diyor. Biz "tiki-tiki" demeyi tercih ederiz. Bence en önemli yeteneği doğru zamanda ve doğru hızda dripling atabilmesi. En önemlisi ise çevikliği. Takım oyuncusu olmadığına, tembel olduğuna ben katılmıyorum. O bir oyun kurucu, sağa sola koşmasına gerek yok, ondan istediğimizi yerine getiriyor."

Cocca bulup çıkardı

Aslında Oscar Romero, Fenerbahçe'nin gündemine daha önce de girmişti. Vitor Pereira sonrası Kanarya'nın hoca adaylarından olan Diego Cocca, Racing'de kendi bulup çıkardığı 24 yaşındaki yıldızın da transferini istemişti. Kasetleri izlenen Romero'nun scout raporları da olumlu gelince Kanarya Cocca'dan vazgeçse de Racingli yıldızı listesinden hiç çıkarmadı.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2016, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER