Dilovası’ndan Sudana Şefkat Köprüsü

İHH Dilovası, Gebze, Darıca ve Çayırova temsilcilikleri adına Sudan Cumhuriyetine giderek “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında ziyaretlerde bulunan Dilovası Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nihat Kocabay ve İHH yetkilileri yurda döndü.

Dilovası’ndan Sudana Şefkat Köprüsü
banner158
banner174
 Yetim Dayanışma Günleri kapsamında İHH ekibiyle birlikte Dilovası, Darıca, Çayırova ve Gebze İHH’yı temsilen Dilovası Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nihat Kocabay ve bazı yetkililer geçtiğimiz hafta Güney Darfur Eyaleti’nin Niyala Bölgesine gitti. Ziyaret kapsamında yetim ailelere yönelik gıda malzemesi, Kuran-ı Kerim, süt keçisi dağıtımı ve adak, akika kurban kesimi gerçekleştirdi.

4 BİN YETİMİ SEVİNDİRDİLER

Kocabay ve İHH ekibi, Sudan Cumhuriyeti ziyaretlerinde önce Güney Darfur Eyaletinin Sosyal İşler ve Kadın ve Çocuk Bakanlığı Ofisi Genel Müdürü İsa Muhammed Abdullah'ı ziyaret etti.  Ziyaretten büyük bir mutluluk duyan Abdullah, “Darfur halkının bu zor zamanlarında sizleri yanımızda görmekte bizleri çok mutlu ve güçlü kılıyor. İHH’nın son aylarda Darfur’da 4 bin yetime sponsor olması bizleri sevindirirken bu sayının artmasını diliyoruz. Bu desteklediğiniz yetimlerin kimisi ileride öğretmen, doktor, mühendis ve çeşitli meslek sahibi olarak Darfur ve Sudan’ın kalkınmasına ve Türkiye-Sudan Cumhuriyeti ilişkilerine katkıda bulunacaklar. Yaptığı çalışmalardan dolayı İHH ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

BAKANI ZİYARET ETTİLER

Daha sonra Kocabay ve İHH ekibi Güney Darfur eyaletinin Sosyal İşler ve Kadın ve Çocuk Bakanı Ayşe Musa El-Sharif ziyaret etti. Bu ziyarette İHH’nın bölgede ve dünya genelinde yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verildi. Bakan Ayşe Musa El-Sharif de İHH’nın bölgede yapmış olduğu çalışmaları takip ettiklerini ve yapılan faaliyetlerden dolayı teşekkür etti.

VİCDANIM VE YÜREĞİMDE DERİN YARALAR AÇTI

Sudan Cumhuriyetine yapılan ziyaret ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dilovası Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nihat Kocabay “Televizyonlarda izlediğim tablonun canlı şahidi olmak vicdanımda ve yüreğimde derin yaralar açtı. Sudan ve benzeri yerlerde insanların zor günler geçirmesi bizim ayıbımız. İHH, büyük ve önemli projelere imza atarak sorunun çözümü için katkıda bulunmaya çalışıyor. Bizlerde “Yetim Dayanışma günleri” kapsamında burada bulunan yetimlere bir nebze olsun sahip çıkarak onların duasını almaya çalışarak onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Ziyaretimiz boyunca şahit olduğumuz dramı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Burada tek söylenecek söz Peygamber Efendimizin  “Komşusu açken tok yatan kimse bizden değildir.” hadisini hatırlatmaktır. İnsanlık dramının yaşandığı Sudan'da ki bu drama tüm İslam coğrafyasının kayıtsız kalmamasını ve ufakta olsa katkı sunmalarını istiyorum.”dedi.

1000 KURAN'I KERİM DAĞITILDI

Yapılan ziyaretler neticesinde İHH Dilovası, Gebze, Darıca ve Çayırova temsilcilikleri topladıkları 400 adet kumanya paketi, kesilen adak ve akikalar 250 yetim aileye dağıtıldı, 13 eğitim merkezinde eğitim gören 1000 yetim çocuğa Kuran dağıtımı, Kalkınma projeleri kapsamında da 20 aileye 3’er süt keçisi olmak üzere 60 adet süt keçisi dağıtımı gerçekleştirildi. 200 yetimle birlikte yapılan piknik ile bir nebzede olsa yaşadıkları sıkıntıların bir nebzede olsa mutluluklarına katkı sağlandı. Yetimlere çeşitli hediyeler dağıtıldı ve son olarak İHH’nın sponsor olduğu aileler evinde ziyaret edilirken, ailelerin evlerinde gözlem yapılarak ihtiyaçları tespitler edildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER