Kocaeli Fuar'a hazır

14 -22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 8 nci Kocaeli Kitap Fuarı’na katılacak yazarlar ve fuar günlerinin programı da belli oldu.

Kocaeli Fuar'a hazır
banner158
banner174
 14 Mayıs’taki açılış gününe Ayşe Kulin ve Kürşat Başar katılıyor.

DARICA VE ÇAYIROVA BELEDİYESİ STANT AÇACAK

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)'yle gerçekleştirecek projeyle, Türkî Cumhuriyetlerin ülke stantları yer alacak ve yayınlarını fuar süresince sergileyecekler. Başkanlığını iki yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun üstlendiği TDBB'nin organizasyon alanında KKTC, Bosna Hersek ve Kırgızistan'ın stantları yer alacak. Fuarda ayrıca Büyükşehir, Kocaeli Kent Konseyi, KOTO, KOÜ, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, DÖSİM, Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile Kartepe, İzmit, Körfez, Çayırova ve Darıca belediyeleri stant açacak
BAKAN IŞIK AÇACAK
14 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla fuarın açılacağını duyuran Büyükakın, 380 Yayınevi, 48 sahafın yer aldığı, 60 STK’nın stant açacağı, 270 yazarın katılıp 500’ün üzerinde söyleşi ve panel yapacağı kitap fuarında 15 bin yazarın 1 milyon kitabının okurla buluşacağını dile getirdi.

HER GÖRÜŞ VAR

Büyükşehir Belediyesi, bu yılki Kitap Fuarı’na da her siyasi görüşten yazarları ve düşünürleri davet etti. Ataol Behramoğlu(15 Mayıs), Abdurrahman Dilipak(19 Mayıs), Engin Alan(19 Mayıs), Mustafa Balbay(19 Mayıs), Uğur Dündar(19 Mayıs),Engin Noyan(20 Mayıs), Zahide Yetiş(22 Mayıs), Sunay Akın(22 Mayıs), Ahmet Ümit(22 Mayıs) Kitap Fuarı’na katılacak ünlü isimlerden bazıları. 

15 MAYIS'TA ''KİTAP'' İÇİN KOŞACAKLAR

Büyükşehir'in Ücretsiz Spor Okulları ile sporcu ordusu Kağıtspor'un yanı sıra Atletizm Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle 15 Mayıs Pazar günü düzenlenecek etkinliğe katılacaklar ''kitap'' için koşacak. İki kategoriden oluşacak etkinliğin yaklaşık 4 kilometrelik ''halk koşusu'' etabında tüm katılımcılara üzerinde ''seven, özgür, bilge, saygılı, dürüst, sağlıklı, onurlu, vefalı'' gibi değerlerin yazılı olduğu özel tasarımlı tişörtler dağıtılacak. İkinci kategoride ise Fenerbahçe ve Enka'nın da aralarında yer aldığı kulüplerden atletler yine ''kitap'' için koşacak.

BU YIL HEDİYE KİTAPLAR HAKKARİ'YE

''Sayfalara Güven'' sosyal sorumluluk projesi kapsamında ise parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ''Küçük Prens-Saint Exupery, Yürek Dede İle Padişah-Cahit Zarifoğlu, Çocuk Kalbi-Edmondo Amicis, Beyaz Diş-Jack London, Gün Olur Asra Bedel-Cengiz Aytmatov, Çanakkale Hakikatleri- Ulaş Salih Özdemir'' kitapları hediye edilecek. Koşuya katılan vatandaşlar, kendilerine hediye edilen bu kitapları eğer isterlerse alanda konuşlanacak PTT Kargo ile Hakkari Valiliği'ne gönderebilecek. Bunun yanı sıra Kocaeli Kitap Fuarı'na konulacak ''kitap kumbarası''na atılacak kitaplar; Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ildeki okullara gönderilecek.

İŞİTME ENGELLİLER DE UNUTULMADI

İşitme engelli katılımcılar için ve engellilere daha çok farkındalık oluşturmak amacıyla 8. Kocaeli Kitap Fuarı'ndaki bazı yazarların söyleşi ve etkinliklerinde KO-MEK'in işaret dili öğretmenleri de görevlendirildi. İşitme engelli vatandaşlar, fuarın açılış günü olan 14 Mayıs'ta Ayşe Kulin söyleşisinde, ''Ataol Behramoğlu-Haluk Çetin Şiir Ve Şarkılar" etkinliğinde ve Sadık Yalsızuçanlar, Hayati İnanç, Abdurrahman Dilipak, Ahmet Maranki, Sema Maraşlı, Engin Noyan, Ahmet Taşgetiren, Banu Avar, Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Hanefi Avcı, Mustafa Armağan söyleşilerinde işitme engelli vatandaşlar için işaret dili öğretmenleri görev yapacak.

BU FUARDA HERKES DÜŞÜNCESİNİ YAZIYOR

8. Kocaeli Kitap Fuarı'na gelen 7'den 70'e kitapseverler, fuaye alanına asılan panoya; Kocaeli Kitap Fuarı ile ilgili düşünce ve önerilerini yazabilecek. 8 yıldan bu yana her düşünceye ve her fikre kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl da ziyaretçilerine düşüncelerin özgürce paylaşılacağı bir ortam hazırladı. Düşünce panosuna, fuarın son günü olan 24 Mayıs Pazar'a kadar herkes düşüncelerini yazabilecek.

ANADOLU'YA ÖRNEK FUAR

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, KOÜ ve STK'ların ortak katkılarıyla Kocaeli'ye kazandırılan Kitap Fuarı'nın ziyaretçi profiline bakıldığında fuara gelenlerin ciddi kısmının İstanbul, Sakarya, Bolu, Düzce, Bursa ve Yalova'dan olduğu tespit edildi. Doğu Marmara'nın etkinlik merkezi haline gelen Kocaeli Kitap Fuarı ile her alanda olduğu gibi kültür alanında da model olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; bu başarısıyla Anadolu'nun Van, Malatya, Ordu, Sivas, Kahramanmaraş gibi şehirlerinde kitap fuarları açılmasına öncülük etti.
FARKLI GÖRÜŞLER, ÖNEMLİ İSİMLER
Kocaeli 8’nci Kitap Fuarı’na farklı dünya görüşü ve siyasi düşünceye sahip gazeteci, yazar ve akademisyen-araştırmacı konuşmacı olarak katılacak. Farklı günlerde fuara gelecek bu isimlerden bazıları şöyle: Ayşe Kulin, Kürşat Başar, Mehmet Paksu, Ataol Behramoğlu, Karolis İnokaitis, Gizem Fere, Cüneyt Suavi, Abdurrahman Dilipak, Cem Küçük, Prof.Dr. Orhan Kavuncu, Engin Alan, Ergün Poyraz, Mustafa Balbay, Uğur Dündar, Engin Noyan, Beşir Ayvazoğlu, Namık Kemal Zeybek, Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Şimşirgil, Sevda Türküsev, Ali Lidar, Banu Avar, Saygı Öztürk, Prof.Dr.Ali Seyyar, Zahide Yetiş, Sunay Akın, Ahmet Ümit, Hanefi Avcı, Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu, Kıdir Mısıroğlu, Ahmet Yenilmez ve Ümit Zileli.
Prof.Dr. Mehmet Genç’in ‘Onur konuğu’ olacağı Kocaeli 8’nci Kitap Fuarı’nda, 14-15 Mayıs’taki Medeniyet Mirası Uluslararası Sempozyumuna; uluslararası alanda; dünyada ve ülkemizde tanınmış akademisyen ve yazarlar katılacak. Bu isimler şunlar:  Prof. Dr. Bekir Karlığa, Prof.Dr.  Richard Falk, Prof.Dr.Hilal Elver, Prof.Dr.Alparslan Açıkgenç, Prof.Dr.Bilal Kuşpınar, Prof.Dr.Hasn Kochler, Prof.Dr.İsmail Kara, Prof.Dr.Recep Şentürk, Prof.Dr.Salah Jarrar, Prof.Dr.Ziya Kazıcı, Prof.Dr.Ejder Okumuş, Prof.Dr.Mehmet İpşirli, Prof.Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, Doç.Dr. Coşkun Yılmaz, Doç.Dr.İsmail Kıllıoğlu, Doç.Dr. Yalçın Çetinkaya, Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Dr.Anas Al-Shaikh-Ali ve Yusuf Kaplan.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER