Tramvay ilerliyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Tramvay Yolu projesi, İzmit’in doğusundan batısına doğru, caddeleri yara yara ilerliyor.

 Tramvay ilerliyor
banner158
banner174
 Büyükşehir Belediyesi, tramvay yolunu hazırlarken, bu yolun geçtiği güzergahlarda alt yapıyı da yeniliyor.

YAHYA KAPTAN AY SONU BİTECEK

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre halen Yahya Kaptan Mahallesi, Şehit Rafet Karacan Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Necip Fazıl Caddesi’nde çalışmalar devam ediyor. Yahya Kaptan’daki çalışmaların mayıs ayı sonunda, Şehit Rafet Karacan Caddesi ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki çalışmaların haziran sonunda tamamlanacağı açıklandı. 


ALTYAPI YENİLENİYOR

 Tramvay yolu güzergahında rayların döşeneceği bölümler hazırlanırken, bu cadde ve sokaklardaki yağmur suyu ve içme suyu şebekeleri de yenileniyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, altyapısı yenilen bölgelerde rayların döşenmesinin ardından üst yapı ilerinin de en kısa sürede tamamlanacağını belirttiler.


ŞİMDİYE KADAR 600 METRE

 Şimdiye kadar çift yönlü olarak 600 metre ray imalatı yapıldı. İki günde çift yönlü olarak 25 metre ray döşenebiliyor. Zemine uyumu sağlanan raylar, birleştirme noktalarından kaynak yapılmaya başlandı. Güzergahın bulunduğu yollara önce 7 santimetrelik beton dökülüyor. İlk betonun üzerine çelik ve demir karışımı çift sıralı hasırın bulunduğu 28 santimetrelik bir beton imalatı ekleniyor. 35 metrelik beton imalatının üstünde ise Akçaray bağlantı elemanlarının montesi gerçekleştiriliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER