2017-09-07 10:49:42

Kartepe’den Yeni Pazar’a “Unutulmuş Değerler”

07 Eylül 2017, 10:49

Yolda yürüyen herhangi bir vatandaşımıza “Belediyelerin başlıca görevleri nelerdir.?” diye sorsak muhtemelen muhatabımız hiç düşünmeden “Yol-Su-Asfalt” diye başlayacak ve daha çok “Altyapı” ile ilgili ihtiyaç ne varsa aklına gelenlerin tamamını birbiri ardına sıralayacaktır.

Belediyelerin hayatımızı bire bir etkileyen bu hizmetleri yapmasının aslında birer keyfiyet değil de mecburiyet olduğu gerçeğini millet olarak henüz daha kelimenin tam anlamı ile anlatılamadığından vatandaş ta ister istemez ihtiyaçlarını bu saydığımız “altyapı” hizmetleri ile sınırlı tutuyor.

Önceki gün gazetemizin haber merkezine “Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen Üçüncü Unutulmuş Değerler Festivali Avrupa’ya açılacak, Sırbıstan’ın Yeni Pazar şehrinde düzenlenecek olan Festival de artık yok olmaya yüz tutmuş değerler elden geldiğinde yeniden hatırlatılmaya çalışılacak.” Haberi düşünce son dönemlerin en keyifli haberini okumuş olduk.

Aldığımız bilgiye göre Kartepe Belediyesi tarafından 8-9 Temmuz 2017 tarihlerinde SEKA Kamp’ında düzenlenen Üçüncü Unutulmuş Değerler Festivali’nin ikinci ayağı 26-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Sırbistan’ın Novi Pazar (Yeni Pazar) şehrinde gerçekleştirilecek. Festivale Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra 100 kişilik heyet de katılacak. Sırbistan’a gidecek heyet dün yola çıktı, Karayolu ile giden heyet 12 saatte Sırbistan’a ulaşmış olacak.

Festivalde ok atış gösterisi, davetlilerin de hocalar eşliğinde ok atmaları ve ok atmayı öğrenmeleri sağlanacak. Ebru sanatının festivalde tanıtımı yapılacak. Festival alanında 30 çadır kurularak bu çadır alanı içerisindeki stantlarda el sanatı gösterileri ve tanıtımı yapılacak. Bu sayede yok olmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızın yeniden yaşatılması ve tanıtılması sağlanmış olacak. Ayrıca festival de Kartepe Belediyesi halk oyunları, Mehteran Takımı gösterileri yer alacak. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunlarımız ile birlikte çuval, yumurta, ip, yoğurt yarışının yapılması, Boşnak bir sanatçının vereceği konser gibi pek çok etkinlik de yer alacak.

Festival ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez26-27 Ağustos 2017 tarihinde festivalimizin yurt dışı ayağının Sırbistan’ın Sancak bölgesinde Novi Pazar şehrinde gerçekleştireceğiz. Novi Pazar şehri Türk soydaşlarımızın yaşadığı bir bölgedir. Yurtdışında milyonlarca vatandaşımız, soydaşımız ve akraba toplulukları yaşamaktadır. Ülkemizin yurtdışında tanıtımı, diğer milletlere olduğu kadar, soydaşlarımıza ve akraba topluluklarına da yöneliktir Türkiye dışında yaşayan herkese, Türk toplumunun tüm yönleriyle tanıtılması için çaba gösterilmektedir ,Unutulmuş Değerler Festivali’nin Sırbistan’ın Novi Pazar şehrinde gerçekleştirilmesi ile de kültür ve sanatın evrensel dilinden yararlanılmaktadır. Ülkemiz, birçok medeniyetlerin beşiği ve köprüsü olmuş, eski medeniyetlerin geleneklerini ve kültürlerini miras olarak almış, kendi kültürünü oluşturmuş, bunu toplumsal yaşam biçimi olarak diğer ülkelerin ve halkların istifadesine sunmuştur. Doğal olarak, diğer toplumlar, bu zengin kültüre ve onu barındıran bu güzel coğrafyaya ilgi duymaktadır. Dolayısıyla Sırbistan’daki festival etkinliğimizle ülkeler arası iletişimin, doğru bilgi ve kültürel işbirliğinin yanı sıra farkındalık yaratılması da sağlanacaktır” diye konuştu.

Biz yapı olarak bu tür etkinlikleri hele hele artık unutulmaya yüz tutmuş ve çaba gösterilmediği takdirde hiç kimse tarafından hatırlanması bile mümkün olmayacak Değerlerin tanıtılması adına atılacak bütün adımları sonuna kadar destekliyoruz, böylesi güzel faaliyetler için kim önayak oluyorsa öne çıkanların tamamına çok büyük saygı duyuyoruz, ve tanıdığımız, nazımızın geçtiği belediye başkanlarına da “bizi biz yapan hayatımıza anlam katan böylesi güzel değerlerin dünya durdukça hatırlatılması adına da elinizden ne geliyorsa yapın” ricasında bulunuyoruz.

Bu noktada Kartepe Belediye başkanı Hüseyin Üzülmez hem bölgemizin tanınması hem de Unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yeniden gün yüzüne çıkartılması adına muhteşem bir hizmet yapıyor, Üzülmez’in bu etkinliğinin dönüşü belki hemen olmaz ancak devam ettirildiği takdirde hepimize keyif veren neticeler ortaya çıkar ki buna en iyi örnek Darıca Belediye başkanı Şükrü Karabacak’ın başlattığı ve uzun yıllardır devam ettiği içinde artık marka haline gelen “Kültürler Kaynaşması” etkinliğidir.

Hüseyin Üzülmez tarafından uygulamaya konulan bu etkinliğin ete kemiğe bürünmesinde Belediye başkan yardımcısı Abdullah Yılmaz’ın ve kendisine bağlı birimlerin çok büyük bir katkısı var, Abdullah Yılmaz geçtiğimiz ay şu an festivalin yapılacağı bölgeyi ziyaret etmiş ve bugünlerin alt yapısını hazırlamıştı,Bu yüzden Abdullah Yılmaz’ın hakkını bir şekilde teslim etmemiz gerekiyor.

Bugün başlayacak olan Festivale heyet ile birlikte bizde katılacaktık,ancak aylar öncesinden programlanmış bir gezi dolayısı ile biz bu hafta sonu yurdumuzun bir başka bölgesinde olacağız,Ancak gönlümüz ve kalbimiz böylesine güzel bir etkinlik için yurdumuzdan kilometrelerce uzakta bulunan dostlarla birlikte olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.