banner166

Forklift operatörleri sertifikaları aldılar

Forklift operatörleri sertifikaları aldılar

 Forklift operatörleri sertifikaları aldılar
banner158
banner174

                                                                                             KO-MEK kurslarına katılarak işe başlayan kursiyerler sertifikalarını Başkan Karaosmanoğlu’ndan aldılar

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KO-MEK, meslek edindirmede çalışma hayatının taleplerini de dikkate alarak istihdama yönelik çalışmalar yapıyor. Gebze Güzeller OSB’de(GGOSB) dile getirilen bir talep üzerine forklift kursu açan KO-MEK, 23 kişiyi eğitimden geçirdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler GGOSB’daki bazı firmalar tarafından hemen işe alındı.

 

İŞ KAPISI OLUŞTURDUK

Gebze Güzeller OSB’de düzenlenen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, GGOSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve kursiyerler katıldı. Programda yaptığı konuşmada Kocaeli’nin bir sanayi kenti olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Kocaeli’de kendine bir meslek edinen herkesin iş bulma olanağı yüksek. Bu forklift kursuyla ilgili bize kullanıcı ihtiyacı olduğu söylendi. Bizde KO-MEK bünyesinde kurs açarak bir iş kapsı oluşturduk” dedi    

 

HİÇBİR ŞEY ÇALIŞMADAN OLMAZ

Başkan Karaosmanoğlu “Hiçbir şey çalışmadan olmaz. İşsizlikle ilgili hükümetimizin çok önemli çalışmaları var, teşvikler var. Ben vatandaşıma sunu söylüyorum. Elinde maharet, bir sanat, bir meslek olan insan kolay işsiz kalmıyor. Mutlaka bir adım önde oluyor. Gebze’de işsizlik diye bir şey yok. İşçi aranıyor. İnşallah gençlerimize istihdam konusunda belediyeler olarak, sanayiciler olarak yardım etmeye hazırız. Bu forklift kursu fikri istihdam toplantısında ortaya çıktı. GGOSB Başkanımız sanayicilere forklit operatörü lazım olduğunu söyledi. Biz de kursunu vermek için talipli olduk. KO-MEK’te kursunu verdik. Bütün gençleri davet ediyorum. Hangi konuda meslek sahibi olmak istiyorsanız, beceri elde etmek istiyorsanız biz Büyükşehir Belediyesi KO-MEK olarak hazırız” şeklinde konuştu.

 

ALTIN BİLEZİK

GGOSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan da konuşmasında “Büyükşehir’in bize yaptığı katkılardan dolayı çok mutluyuz. Altyapıda, yollarda, her türlü durumlarda sanayicinin yanında. Kocaeli’de belediye ve sanayiciler arasında çok güzel bir işbirliği var. Bu fikir de bizden çıktı. Birkaç firmamızdan forklift operatörü ihtiyacı doğunca Büyükşehir Belediye Başkanımız kurs başlattı. Kursiyerlerimiz kollarına birer altın bilezik takmış oldu. Hayırlı olsun” dedi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de konuşmasında “Büyükşehir Belediyesi KO-MEK kurslarında sanayicilerimize eleman yetiştirme noktasında büyük destek veriyor. Hizmetlerin devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı. Programda kursa katılan 23 kursiyere forklift operatörlüğü sertifikası verildi.  

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER