30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler öncesi Gebze sınırları içerisinden sonra da D-100 Karayolundan geçen araçların Beylikbağı mahallesi-Çayırova ve Darıca’ya daha rahat geçebilmesi adına yapılan alt geçide ve ışıklara giden yol hemen seçim sonrası çöktü mü yoksa çökertildimi..bilemeyiz ancak o gün bu gündür yolu bir şekilde bahsettiğimiz güzergahtan geçip te “Yandım Allah” demeyen hiçbir Allah kuluna rastladığımızı sanmıyoruz.

Gebze Belediyesi tarafından artık ne zaman başlatıldığı dahi hatırlanmayan ancak daha da kötüsü ne zaman biteceği belli olmayan, üzerinde de “İnşaat dolayısı ile verdiğimiz rahatsızlık dolayısı ile özür dileriz..Gebze Belediye başkanı Adnan Köşker” yazan afişin bile zamana dayanamayarak paramparça olduğu bir alandan bahsediyoruz.

Sanki Gebze şehir merkezinin insanı çıldırtan-saç baş yoldurtan trafik sorunu çözülmüş ve çözüldükten sonra da “Hazır merkezin sorununu çözdüm bari Allah’ın rızasını kazanmak için birde D-100 karayoluna el atayım” diye düşünen Gebze Belediye başkanı Adnan Köşker’e bu “el atma işini” kim önerdiyse muhtemelen Köşker o aklı verene şimdilerde demediğini bırakmıyordur.

Ankara’dan ve Ankara bağlantılı yola çıkıp D-100 karayolunu takip ederek İstanbul ve ilçelerine ulaşmak isteyen sürücüler daha Gebze Center önünden itibaren durma noktasına gelen trafik yüzünden söylene söylene 500 metrelik mesafeyi geçebilmek ve Çayırova sınırlarına ulaşabilmek için nasıl bir mücadele verdiklerini bu serüveni aşağı yukarı her gün yaşayan bir araç kullanıcısı olarak hangi duygular içerisinde olduğumuz sanıyoruz ki az çok tahmin ediliyordur.

Peki Ankara’dan değil de İstanbul’dan yola çıkıp TEM yada D-100 karayolunu takip ederek Gebze’yi geçmek isteyen sürücüleri daha Çayırova-Şekerpınar gişelerini çıkar çıkmaz bekleyen araç kuyruğuna ne demeli..?

Hadi TEM’den değil de D-100 karayolundan ilerleyip daha Tuzla sınırlarından çıkıp Anadolu Hastanesinin önüne geldiğimizde sürücüleri bekleyen araç kuyruğunu gören “bahtı karalar” uzun sayılabilecek bir zaman dilimi içerisinde bir türlü bitmek bilmeyen “çalışma” tekrar ve süreklilik isteyen mücadelelerine yeniden başlıyorlar.

Sözünü ettiğimiz çalışma bittiğinde başta Gebze olmak üzere diğer ilçe merkezi ve mahallelere nasıl bir rahatlık sağlayacağını hep beraber göreceğiz, Aylardır devam eden ve bir türlü nihayetlendirilemeyen bu çalışma ile ilgili olarak “ Bitiş için 18 Ocak tarihi öngörülüyor” şeklindeki açıklaması bizim bu eziyete daha en az bir ay daha katlanmak zorunda olduğumuz gerçeğini ortaya çıkartıyor.

Türkiye’nin bir ucundan çıkıp diğer ucuna gitmeye çalışan vatandaşlarımızın “mecburi eziyet” çektiği bu alan ile ilgili ortaya çıkan masrafında Gebze Belediyesi tarafından mı yoksa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından mı karşılandığı da başka bir ayrıntı..

Dün bu konuyu görüştüğümüz bir dostumuz “hatırı sayılır miktardaki bir paranın da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını aksi takdirde bu çalışmanın bitmesinin mümkün olamayacağını” söylüyordu.

Bu kaadar eziyetten sonra 18 Ocak 2016 tarihinde bitirileceği söylenilen çalışmanın nihayete erdiğinde yukarıda da belirtiğimiz gibi sürücülerin daha az zaman kaybetmesini sağlayacak bir işlevde olması gerekiyor, Bölgemizde yaşayan yüz kişiden doksan dokuz  tanesinde “Gebze’nin en büyük sorunu nedir..? diye sorduğunuzda alacağınız cevap zaten “Trafik” olacaktır, Trafik ile ilgili Gebze’nin merkezinde “havlu atmış” bir ekibin, başka alanlara yönelmesinin de nasıl yorumlanması gerektiği ayrı bir yazı konusu.

Umarız çalışmanın bitirileceği söylenilen 18 Ocak tarihinde herkesi umutsuzluğa düşürecek bir sarkma olmaz, Zira bu işin içindekiler başta olmak üzere o bölgeden her gün geçmek zorunda kalan vatandaşlarımızın da “canlarının burunlarına geldiğini de” hiç çekinmeden belirtmek lazımdır.