Polis teşkilatı 171 yaşında

Türk Polis Teşkilatı’nın 171’inci yıl dönümü sebebiyle Kocaeli'de gerçekleşen törende konuşma yapan Emniyet Müdürü Levent Yarımel, güvenlik açısından en son teknoloji ile donatılan 81 il içinde Kocaeli’nin üç büyük il arasında olduğunu söyledi.

Polis teşkilatı 171 yaşında
banner158
banner174
 GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

8-10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 171’inci yıl dönümü sebebiyle dün Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü bir tören organize etti. Tören kapsamında İzmit Saat Kulesi’nde bulunan Atatürk Heykeline çelenk bırakıldı. Törene İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli Polis Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Şahin, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, emniyet amirleri, gaziler ve polis teşkilatı katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören alanının giriş çıkışları kapatıldı ve tören alanına girenler X-Ray cihazından geçerek tek tek arandı.

3 BÜYÜK İL ARASINDA

Atatürk büstüne İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve Kocaeli Polis Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Şahin’in çelenk sunumunun ardından şehit olan güvenlik güçleri için saygı duruşundan bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel konuşma gerçekleştirdi. Yarımel şu ifadelere verdi: “Emniyet teşkilatı toplumsal huzur ve güveni, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri sağlayarak geçmişten günümüze kadar artarak gelmiştir. Türk polisi çağdaş ülkelerin kullandığı araç, gereç ve teknolojik yöntemleri kullanmayı kendisine amaç edinmiştir. Sürekli kendini yenilemiştir. En son teknoloji ile donatılan 81 il içinde Kocaeli büyük üç il arasında yer almaktadır. Kent güvenlik bilgi sistemimiz kurulmuş ve faaliyete geçmiştir.''Suç ve suçlu ile mücadelemiz 365 gün 24 saat artarak devam edecektir”

PKK VE FETÖ İLE MÜCADELE

Bölücü terör örgütü PKK ve paralel devlet yapılanması FETÖ ile sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Yarımel, “Bizler, kendini milletine adamış, Atatürk İlke ve İnkılaplarına, demokratik hukuk düzenin, milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak, yasaların bize vermiş olduğu yetkiyi, doğru ve yerinde kullanarak, ülke ve milletimizin selameti, huzur ve mutluluğu için başta yıkıcı, bölücü, bölgeci ve Paralel Devlet Yapılanması içerisinde faaliyet gösteren ve terör örgütleri olmak üzere bilişim, siber ve organize suç örgütleriyle mücade etmeye kararlılıkla devam edeceğiz”  dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER