BARIŞ VE KARDEŞLİK

Bu topraklar üzerinde yaşayan aklı başında yediden yetmişe herkes, ‘barış ve kardeşlik’ taraftarıdır.

BARIŞ VE KARDEŞLİK
banner158
banner174
 Kavga ve kan akıtılması ancak şiddetten beslenenlerin işidir. Nitekim 30 yıldır Güneydoğu bölgemizde süren terör olaylarının altında yatan nedenlerden birisi şiddetten beslenen yapılardır. Öteki ve en önemli neden ise yüzyıllardır. Ortadoğu coğrafyasında hesabı kitabı olanların işidir. Bu güçler Ortadoğu ve dolayısıyla ülkemiz de iç karmaşa, çatışma ortamını yaratan terör yapılarını destekleyerek istikrarsızlık üretmeye çalışıyorlar. 30 yıllık zaman diliminde bunu başardılar da. Terör örgütünün arkasındaki el olan emperyalist güçler kan akmasına her şartta vesile oldu. Büyük Ortadoğu Projesi denilen şey işte tam da budur.
30 YILDA 7 BİN 918 ŞEHİT
PKK’nın terör eylemlerine başladığı 1984 yılından günümüze değin asker-polis ve kamu görevlisi olmak üzere toplam 7 bin 918 şehit verdik. 6 bine yakın ise gazi var. Terör olayları sonucu 17 bin faili meçhul olayı olduğu varsayılırken, 14 ilden 386 bin kişi terör olayları nedeniyle göç etmek zorunda kaldı. Terör bu ülke insanına çok büyük maddi ve manevi yıkım yaşattı. Acılar ve gözyaşları bitip tükenmedi. Ancak hiçbir anne ve baba oğlunun vatan için şehit olmasına isyan etmedi. Ta ki ‘çözüm süreci’ diye ortaya atılan bu yeni sürece kadar. Sokakta, çarşıda, pazarda çok sayıda insan ölen askerlerin ne adına öldüğünü soruyor.
Bu kan ve göz yaşı nasıl duracak?
Bu soru benim gibi ülkemizin geleceği adına kaygı  duyan herkesi ortak sorusudur.
TİMUR
1402’de gerçekleşen Ankara savaşında Timur,  Osmanlı padişahı Yıldırım Beyazıt’ı esir alması sonrasında ordusuyla İzmir’e yürüdü.  Şehri ele geçirip yakıp, yıkan Timur taş üstünde taş bırakmadı. İzmir ahalisi bir grup çocuğu Timur’un huzuruna yolladı. Kuranı Kerim’den ayetler okuyan çocukların sesini duyan Timur, “Nedir bu sesler?”diye sordu. Komutanları ahalinin çocukları olduğunu ve bölgede yağma yapılmaması ve kan dökülmemesini istediklerini söylediler. Bunun üzerine Timur hiddetlenerek çocukların atların altında ezilerek öldürülmesini istedi ve dediğini de yaptırdı. Timur, Müslüman’dı, kuran okur, dua eder ve Allah’a inanırdı. Fakat Tiran’ın tekiydi, çok büyük bir zalimdi.  Sivas’ı ele geçirdiği zaman şehrin etrafına kazılan çukurlara binlerce insanı diri, diri gömdürdü. Tiranlar tarih boyunca hep böyleydi, tanrı veya Allaha inanır ancak zalimliğin en kanlısını yapmaktan geri de durmazlardı. Nedeni ise yeni ülkeler işgal etmek, toprak, hazine ve tek adam olarak bütün insanlığa hükmetmekti.  Şimdi günümüz de yeni tiranlar mevcut, onlarda aynı şekilde zalimliği  elden bırakmıyor. İnsanlık tiranlardan çok çekti ve hala çekmeye de devam ediyor.
ABD İÇİN ÖNEMLİ OLAN ÇIKARLARIDIR
Adalet Partisinin yani ABD'nin geçmişte en iyi yandaşı olan bu partinin önemli ismi İhsan Sabrı Çağlayangil şöyle diyor: 
"Amerika şuna aldırmaz: Bir memlekette demokratik idare olmuş, şoven 
idare olmuş, faşist idare olmuş, ona hiç bakmaz. Amerika o memleketin 
kendisine ne ölçüde tabi olduğuna, kendi politikasına ne dereceye kadar 
satelite (uydu) haline gelebileceğine bakar”.
İhsan Sabri Çağlayangil bu sözleri ABD hayranı olan bir siyasetçi olarak söylüyordu ki sonuna kadar haklıydı.  ABD için önemli olan kendi çıkarlarıdır. Menfaatlerine uygun ise müttefiki olan bir ülke de sol bir iktidar olmasında hiçbir sakınca yoktur.  
Türkiye ile ilgili olarak durumda aynıdır. ABD’nin şaşmaz ve vazgeçilmez müttefiki olan  Türkiye’de iktidarda sağcı, solcu olmuş veya PKK ile iktidar işbirliği yapmış hiçte önemi yoktur, yeter ki ABD Türkiye üzerinden  çıkarlarını korusun ve geliştirsin. Gerisi boş ve önemsizdir.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER