Birleşik Metal’de TİS süreci

**DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası örgütlü olduğu iş yerlerinde Toplu Sözleşme çalışmalarına hız verdi. İzmit ve Dilovası’nda bulunan Marmara Galvaniz’de 2 yıllık Toplu Sözleşme imzalanırken grev ilanının asıldığı Cem Bialetti (Cem Tencere) ve henüz ücret maddelerinin konuşulmadığı İzmit Bekaert Fabrikaları’nda ise toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor.

Birleşik Metal’de TİS süreci
banner158
banner174
 Toplu Sözleşme görüşmeleri tıkandığı için grev ilanının asıldığı Kartepe’de faaliyet gösteren Cem Bialetti işyerinde, işçilerinin yararına olacak bir anlaşma sağlanması için mücadele ettiklerini söyleyen Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, “17 Ekim grev uygulama tarihimiz. 17 Ekim’e kadar bir anlaşma olmazsa greve çıkacağız. Bizim talebimiz ilk 6 ay için saat ücretlerinin 1,5 TL olması. Bu da yaklaşık yüzde 18 oranında zam talebidir. İşveren, her işveren gibi enflasyon talep etti. 5 Ekim’de tekrar görüşme olacak. Grev gününe kadar da bir görüşme olur. Herkesin gönlü anlaşmadan ve taleplerin kabul edilmesine yana. Grev bizim için amaç değil işçinin Toplu Sözleşmeyi istediği noktaya getirebilmesi için kullanılan araçlardan biri. Herkesin gönlünden geçen barış içinde sözleşmenin ortaya çıkartılması. Şirkette kendi politikaları çerçevesinde görüşmeleri yürütüyor. Görüşmeler kopmuş değil, devam ediyor. 17’si sabahı da anlaşma sağlanabilir. 150 civarında işçiyi ilgilendiriyor” dedi.
MARMARA GALVANİZ’DE ANLAŞMA
Marmara Galvaniz’de imzalanan sözleşme hakkında da bilgi veren Çelik, “Dilovası ve İzmit’te bulunan Marmara Galvaniz’ de 2 yıllık toplu sözleşme imzalandı. Sözleşme sonucunda en düşük ücret sosyal haklarla birlikte 2 bin TL’ye geldi. Ortalama işçi ücretlerinde 600­700 TL artış sağlandı. Sözleşme İzmit ve Dilovası fabrikalarında çalışan 200 civarında işçiyi ilgilendiriyor” diye konuştu. BEKAERT 5 EKİM’DE İzmit Bekaert Fabrikası’nda görüşmeler hakkında da bilgi veren Çelik, “İzmit Bekaert Fabrikası’nda ise görüşmeler devam ediyor. 10 Ekim’de toplu sözleşme tekrar işveren ve sendika yöneticileri toplu sözleşme masasına oturacak. Henüz ücret maddelerine geçilemedi. İdari maddeler görüşülmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER