Acaba

Acaba hayatın gerçeklerini gizlesek. Gerçek hayattaki ölümleri, tecavüzleri, soygunları, yağmaları, hırsızlıkları, kazaları, baskıları, zulümleri, tacizleri, tehditleri, şantajları, eziyetleri, yaralanmaları, sakatlıkları, yolsuzlukları, usulsüzlükleri gizlesek.

Acaba
banner158
banner174
 Televizyonlarda, filmlerde, sinemalarda, gazete ve televizyonlarda hiç bu kötülüklere yer vermesek.
Şarlatan evlendirme programları iğrenç diziler, vahşi belgeseller, kanlı mafya dizileri olmasa izlenmese izin seyredilmesine verilmese.
Yasaklar gelse, sansürler olsa, baskı ve dayatmayla bu tür kötü durumları engellesek.
Tozpembe bir hayata geçsek.
 Ya da hepsine izin versek.
Kültürü, geleneği, ananeleri, gelenek, görenekleri, örf, adet ve töreleri folkloru, ahlakı, sosyal normları yerleşmiş oturmuş bir toplumda yukarıdaki şeyleri görmek mümkün olmaz.
Fakat arada bir televizyonun ya da bilgisayarın başına geçince birçok şeyi yasaklayasım, sansürleyesim, baskı ve dayatma altına alasımda gelmiyor değil.
Bu kadar iğrenç, saygısız, aşağılık, seviyesiz, çapsız insanın yazıp çizdiği film, dizi çektiği yayınladığı bir ortamda söyleyecek söz bulamıyorsunuz.
Toplumun sosyal ve ahlaki yapısı köklerinden sarsılıyor örseleniyor hırpalanıyor ayaklar altına alınıyor.
B u noktada devlet ortalarda gözükmüyor.
Saçma sapan ufak tefek şeylere baskı yapılıp ortalık felakete dönüştürülürken ortada olan mekanizma asıl bombaların yağdığı noktada ne yazık ki yok.
Kaliteli ,özgün, eğitici, uyarıcı bilgilendirici yayın görmek neredeyse imkansız hale gelmiş.
Devlet bu iğrenç yozlaşmanın yanında yakınında sadece izliyor izlenimi oluşuyor.
Vatandaşını birçok şeyden koruyorken güvenliğini sağlıyorken sessizce altını oyan bu toplumsal çürüme ve kokuşmanın farkında bile olamıyor.
Koskoca bakanlıklar örneğin kültür bakanlığı, sosyal hizmetler, ne biliyim koca bir kuruluş var yan gelip yatan Radyo televizyon üst kurulu bence buradaki arkadaşlar uyuşmuş uyuşturulmuş, yorulmuş bitip tükenmiş.
Bütün partiler kurum ve kuruluşlar bir araya gelip toplumun çökertilmek için gece gündüz çalışılan altı oyulmak istenen ahlak ve kültürel yapısını bir an önce tamir etmeye gayret göstermeliler.
Boş beleş, eğitimsiz, kültürsüz ve en önemlisi de ahlaksız bir toplum gittikçe büyümekte ve kötüye gitmektedir.
Siz karar verin her şeyi başıboş mu bırakmak lazım yoksa belli ölçülerde kontrol altında mı tutmak lazım.
Siz karar verin.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER