“İlk seçim bizim için test niteliğinde”

** Adalet Partisi (AP) Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı H. İbrahim Şahinler gazetemize önemli açıklamalar yaptı. Şahinler, partisinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek ilk yerel seçimin Adalet Partisi için test niteliği taşıdığını söyledi.

“İlk seçim bizim için test niteliğinde”
banner158
banner174
Nefes Gazetesi’ne açıklamalar yapan AP Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı H. İbrahim Şahinler,  Türkiye genelinde 50 il ve ilçede teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.  Şahinler, “Partimizin kuruluşunda heyecan ve ilgi yoğundu geçtiğimiz yıl Haziran seçimlerine kadar bu ilgi devam etti. Kasım seçimleri ile birlikte ise durağan bir döneme girdi. Tabi Bu Türkiye’nin genel durumuyla da ilgilidir. Ancak şu günlerde partimize ilgi yine yükselmeye başladı.  15 Temmuz darbe girişimi sonrası özellikle partimize çok yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz.  Muğla, Amasya,  Kütahya ve Akdeniz bölgesinde çalışmalarımız çok yoğun olarak sürüyor. MHP; CHP, DYP, DP ve öteki partilerden partimize katılımlar oluyor. Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarında belirlediğimiz hedefi tutturacağız gibi görünüyor. Bu tabi çok yoğun bir çalışma ve maddi, manevi öz veriyor.  13 Ekim’de Konya teşkilatımızı genel başkanımız Vecdet Öz’ün katılımı ile açacağız.  Teşkilat kurarken biz kimseye taleple gitmiyoruz talep tamamen onlardan geliyor. Teşkilatta görev almak istediklerini söylüyorlar.  Bizde  iyi bir araştırma yapıyoruz, kirli ve yüz kızartıcı hiçbir şeye karışmamış, Atatürkçü, Cumhuriyetçi. Milliyetçi ve Muhafazakar görüşleri benimsemesi yeterlidir.  Ancak dediğim gibi çok iyi bir süzgeçten geçirdikten  sonra  teşkilatlarda görev veriyoruz. Gebze ilçe teşkilatını kurduk ve önümüzdeki süreçte açacağız”dedi.
KARŞIMIZDA GÜÇLÜ BİR İKTİDAR VAR
Yeni bir parti oldukları için bir çok dezavantajları da olduğunu söyleyen AP Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı H. İbrahim Şahinler, “Karşımızda çok güçlü bir siyasal iktidar var, bundan dolayı  bir çok kişi partimiza katılmak istiyor ancak bir çok nedenden ötürü çekiniyor.  Örnek olarak bazı işadamları partimize gelmek istiyor fakat bir çok nedenden ötürü vazgeçiyor.  Ancak önümüzdeki süreçte bu durumu aşacağız”diye konuştu.
GEBZE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ  İSİM ADAY OLACAK
Yapılacak ilk seçime parti olarak gireceklerini de söyleyen H. İbrahim Şahinler  özellikle yerel  seçimin  AP için test niteliği taşıdığını da söyledi. Şahinler şunları ifade etti, “İlk yerel seçim partimiz için test niteliği taşıyor. Çünkü hem gücümüzü hemde toplumun bize bakışını  görmüş olacağız.  Gebze’de ise  çok önemli bir isimin  Gebze Belediye Başkan adayı olması içir çalışmalarımız var. Zamanı geldiğin de bu isimi de yine açıklayacağız.  Yine aynı şekilde İstanbul, Ankara ve İzmir için çok önemli isimler aday olacak.”
SEÇİMLERE TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ
Seçimlerde öteki partiler ile işbirliği konusunun şu aşamada gündemde olmadığını da söyleyen H. İbrahim Şahinler, “Seçimlere tek başımıza girmek öncelikli hedefimiz ancak  o zaman ki şartlar ne gösterir ve ne olur bilemem.   Çünkü biz güçlü bir parti olarak  yolumuza devam etmek istiyoruz.  Merkez sağda tek adres olmak gibi bir derdimiz var.  Merkez sağda bir şekilde yer alan öteki  partilerde  bize dahil olursa  o zaman Adalet Partisi  merkez sağın güçlü partisi olacaktır. Mesela  ilk seçimde Adana’da CHP ile yarışacağız gibi görünüyor.”
Genel seçimlerde  ilk Hedefin yüzde 10 olduğunu belirten  H. İbrahim Şahinler   bu hedefi kolay bir şekilde aşacaklarına da inanıyor.
DEMİREL’İN KALEMİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ…
1958 Gebze doğumlu olan Halil İbrahim Şahinler’i siyasete götüren olay çok ilginç. İlginç olduğu kadar da kedisi için çok büyük ve manevi bir değer taşıdığını ifade ediyor. Bunu kendi ağzıyla dinleyelim:
12 yaşında iken benim  Merhum Eniştem Eski Vali Cemalettin Sevim ile birlikte Merhum Cumhurbaşkanımız o zaman parti lideri olan  Sayın Süleyman Demirel’i Tuzla’daki evinde ziyaret etmiştik. Babam o zaman  Çayırova Ziraat Okulu’nda müdür idi. Eniştemin yanında beni görünce yanına davet etti ve  bana bir dolma kalem hediye ederek , “ Al Halil İbrahim ileride bununla güzel şeylere imza atarsın” dedi. Bende bu kalemi hayatım boyunca sakladım ve saklıyorum. Evet önemli bir şeye imza attım, nikah masasında evliliğime imza attım ve şimdi halen en kıymetli hediye olarak bu kalemi saklarım!”
Halil İbrahim Şahinler, Demokrat Misyonun en önemli isimlerinden olan Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in  12 Eylül öncesi Genel başkanlığını yaptığı ve 12 Eylül Cuntasının kapattığı, ancak geçen yıl 12 Eylül tarihinde yeniden siyasi hayata dönen Adalet Partisi’nde Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev almanın kendisi için ayrı bir değeri olduğunu da sözlerine ekliyor.
HABER. Cengiz Akgün-Yılmaz Işık

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER