Kaçak emlakçı mağduru olmayın!

Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pekin uyardı:

 Kaçak emlakçı mağduru olmayın!
banner158
banner174

 Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Ahmet Pekin uyardı:

  Kaçak emlakçı mağduru olmayın!

Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pekin, piyasada gayri resmi iş yapan, hiçbir yerde kaydı bulunmayan ve vergisini ödemeyen  kişilere  karşı gayrimenkul yatırımcı ve mülk sahiplerini uyardı.  

 Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pekin yaptığı yazılı açıklamada bazı  hususlara dikkat çekti.

Gayrimenkul  varlık sahibi olan insanların doğru yönlendirilmesinde en büyük payın gerçek bir gayrimenkul danışmanına danışmak olduğuna işaret eden Başkan Pekin: “Bu sektörü bilmek ve bu sektörde  hizmet yapan insanları bilmek  gayrimenkul yatırımcının hakkıdır” dedi.

EMLAKÇI KİMDİR KİM DEĞİLDİR?

Pekin,  “Piyasada emlakçı diye tabir edilen ve bu sektörde hizmet veren insanları tanımak ve gayrimenkul sektörünün neresinde olduğunu, bu sektörde ne kadar başarılı olduğunu, neleri bilip bilmediğini, sektöre ne kadar hâkim olduğunu bilmek gerekir. Bunu bilmek yatırımcının en doğal hakkıdır. Bunun da ötesinde doğru yatırım için yapılması gereken de budur.

PEKİ, BU ARAŞTIRMAYA NEREDEN BAŞLAMALIYIZ?

Öncelikle ilimizde 2016 yılında kurulan ve Gümrük Ticaret Bakanlığına bağlı, 5362 Sayılı kanun ile yönetilen Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası üzerinden bu kontrollere başlayabiliriz.

Bu işi yapan gayrimenkul danışmanı ilk önce odaya üye olmak için vergi mükellefi olması  zorunludur. Ardından 2016 yılında 5362 Sayılı kanuna istinaden kurulan Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar odasına kayıtlı olması zorunluluktur. Bu şartları yerine getirmeyenler emlak sektöründe alım, satım, kiralama gibi işleri yasal olarak yapamazlar. Odaya üye olanın zaten kimlik kartı olur” dedi.

GAYRİMENKUL DANIŞMANINIZI KENDİNİZ BULABİLİRZİNİZ

Gayrimenkul işi yaptıracak olanların gayrimenkul danışmanını ayrıca Odanın  www.keo.com.tr sayfasına girerek arama yapabileceklerine de işaret eden Pekin, “Kocaeli genelinde kayıtlı emlakçıların girdiği satılık, kiralık, ilanlarını da bulabilir ve buradan iletişime geçebilirsiniz. Hatta alacağınız veya satacağınız gayrimenkulün ekspertizini de bu site üzerinden yaptırabilirsiniz” dedi.

BUNLARI BİLMEK SİZE NE KAZANDIRIR?

KEO Başkanı Ahmet Pekin; “Bunları bilmek size ne kazandırır” sorusunu ise şöyle cevaplandırdı: “1.Yasal yükümlüklerini yerine getirmiş resmi bir emlakçı ile çalışıyorsunuz demektir. 2. Başınıza bir şey geldiğinde devlette kaydı olan ve aradığınızda bulabileceğiniz birisi ile muhatap olduğunuzu bilirsiniz. 3. Sizi tapuya yormadan kendi şifresi ile web tapu sistemine girerek ofisinden işlem başlatabilir. 4. Belediyeler ile olan ilişkilerinizi onaylı belgeler üzerinden sizin adınıza yürütebilir. 5. Alım satım ve kiralama işlemlerinizi Kocaeli Emlakçılar Odasının hazırladığı sözleşmelerle güvence altına almış olursunuz. 6. Herhangi bir hata yaptığında Kocaeli Emlakçılar Odasına şikâyet edebilirsiniz.” 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER