Kocaeli'deki Artvinliler kurtuluşu kutladı

Kocaeli'deki Artvinliler kurtuluşu kutladı

 Kocaeli'deki Artvinliler kurtuluşu kutladı
banner158
banner174
Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği, Artvin’in 96. kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Protokolün de katıldığı gecede yöresel sanatçılar performanslarıyla herkesi eğlendirdi.
YÖRESEL SANATÇILAR
Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği (KADER), Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. 42 Evler Mahallesi’nde bulunan Hasan Gemici Spor Salonu’nda gerçekleşen programa çok sayıda Artvinli katıldı. Akşam saat 19.00’da başlayan gecede yöresel sanatçılar Cemal Çayırcı, Salih Yılmaz ve Aydoğan Canyılmaz söyledikleri şarkılarla salona gelen Artvinli hemşerileri coşturdu. 
PROTOKOL DE GELDİ
Geceye; AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Cemil Yaman, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Gültekin Görüm,  İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç katıldı. 
KADINLARI UNUTMADI
Gecede konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli ülkenin en zengin, en renkli kenti. Zenginlik parayla olmaz. Doğduğumuz yerin dilini, kültürünü unutmuyoruz. Dil bilmenin altında zenginlik vardır. Belediye olarak dil öğrenmek isteyenlere hizmet vermeye hazırız. Artvin'imiz her yönüyle güzel. Siz güzel insanlara hizmet etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bütün hanımlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyorum” dedi. 
BAŞKANA PLAKET
Tüm misafirlere “hoş geldiniz” diyen KADER Başkanı Mikail Kalyoncu da “Bu akşam stres atacağız. Artvin insanı her zaman dik, mert, delikanlı olmuştur. Hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Kalyoncu, Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na plaket takdim etti. Gece boyunca davetliler yöresel sanatçıların söylediği türkü ve şarkılarla coşarken bol bol horon oynadı. Geç saatlere kadar devam eden etkinlik çekilen fotoğraflarla son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER