Sabaha Karşı Sayıklamalar

* seni sevmeyi istiyorum... seni sevmeyi... seni... istiyorum... sabaha karşı sayıklamalarımdasın...

Sabaha Karşı Sayıklamalar
banner158
banner174
İsmini sayıklıyorum rüyalarımda, ter gibisin alnımda, sana utancımı sığdıramadığım bir denizden sesleniyorum, mevsimi değilse de…
Yüzünün okyanusunda bir kasırgaya tutulmuş gemiyim, sağım solum belli değil, yalpalıyorum, tut elimden şimdi, karabasana dönüşmede rüyalarım.
Kaç zamandır seni beklediğimin farkına varıyorum bu sabah, yalnızlığımızın farkına.
Durulmaya ihtiyacım var, bu kadar kabardığım yeter, dingin bir denizim şimdi, seni kolluyorum, sığınmak ağır kelime, ben sende yok olmak istiyorum. Seni sevmeyi, seni istiyorum.
Gel bu sabah ve sayıklamalarıma şahit ol, yanımda ol ve sihirli nefesinle söndür dalgalarımı. Seni istiyorum, eşsiz, pırıltılı bir sükuneti… Sen hala mutluluğu nerede arıyorsun?

müziğin eşsiz gücü... saplantılı ve kafası karışık insan... ıslahın mümkün... felaha ne kaldı... az bekle... senin sıran... şimdi... benim sıram...
Sayıklamalarım yine devam ediyor, uzattığım eller hep havada kaldı, öfkem ıslahımı zorlaştırıyor, kafam karışık, hep bekliyorum, neyi beklediğimi bilmeden, kimdesin ve neden saklanıyorsun hayattan, çıkmanı bekliyorum yüreklice ortaya, buradayım ve benim hayatım diye bağırmanı, benim hayatım nerede?
Senin sıran biliyorum, şimdi sana sayıklıyorum bunları ki iyi bir şeyler olacak senin için, şanslısın, ya ben? Sen kaçıncı uğurladığım olacaksın şafağa, kaçıncı sayıklamasın düğümlenen boğazımda. önemli değil, benim görevim bu: Sırayı savmak ve tekrar sıranın bana geldiğinde sıramı vermek bir arkadakine, sen neden arkamdasın hem, hadi beni ittir, izin verme seni öne geçirmeme, bu sefer sen ver sıranı bana, kendini ver…

Üstad Murat Kapkıner’den bir kez daha okuyorum şimdi Eyyub’un sabrını, bu sabrı kuşanmaya ihtiyacım var, karşında savunmasız kaldım şimdi ve Eyyub’a sığınıyorum, onun sabrını kuşanıp geleceğim yanına, bekle beni:
“…sonra
boynumda memnu levham
geçtim
memnun ve razı aranızdan
ne yarım kupa suyunuz eksilecek
nardan gömleğim için
ne bir katre nurunuz sıçrar
yanık yüzüme
endişeye mahal yok
daşraya hep sıyırtma geçtim
kabrimin birinden ötekinedir sürekli seyahatim
tuttuğum
mürşidlerimin değil
ölümlerimin eliydi
Eyyub,
bir adamın hiç annesinin olmaması demektir…”

Hepinize şiir dolu sayıklamalar diliyorum bu hafta sonu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER