CHP'den sağlık ocağı tepkisi

İlçe Başkanı Yakup Törk basın açıklaması yaptı

CHP'den sağlık ocağı tepkisi
banner158
banner174
 CHP Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, Darıca’nın en önemli sorunlarından birinin Osmangazi mahallesinde sağlık ocağı bulunmaması olduğunu belirterek, “30 bin insanın yaşadığı mahallede sağlık ocağı yok. Sağlık ocağının yeri hazır, Vali bey bizzat doktor atamasını da yaptı sadece bina yapılmıyor. 130 milyon bütçeye sahip belediye, 300-400 bin liralık sağlık ocağını çok görüyor” şeklinde konuştu.

Dün akşam, ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenleyen ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Törk,  “Darıca’da doğru projelerin yanında, yanlışlıkların da karşısındayız. Şükrü Karabacak’ın 2014 yerel seçimlerindeki 16 proje vaadi var. Ancak sadece Darıca Kültür merkezi ve Aslan Çimento yolu tamamlandı. Diğerleri duruyor. Destek veriyoruz projelere yapılmalı ama hiçbir adım yok” diye konuştu.

 KURSLAR AÇILIYOR

 Yakup Törk, ilçe örgütü olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Eski parti binamızda oluşturduğumuz etüt merkezimizde Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle İngilizce ve İlk yardım dersleri açıyoruz. Herkese kapımız açık. Müracaatlar partimizde yapılıyor, devam ediyor. Halk Eğitim merkezi lisanslı hocaları verecek. Talep halinde artırılacak. Cumartesi ve Pazar günü olacak kurslar” diye konuştu.
41 ÖĞRETMEN VE MEMUR MAĞDUR
CHP Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, FETÖ gerekçesiyle Darıca’da görevden alınan 41 öğretmen ve memurun mağdur olduğunu belirterek, “Devlet, öç alma duygusuyla değil adaletle yönetilir” dedi.

Bu konuyla ilgili Darıca’da bir masa oluşturulduğunu belirten Törk, “FETÖ ile bağı olmayan, devletin okullarında çocuğunu okutan, bankasına para yatıran insanların mağduriyeti söz konusu. Bizzat yakından gördüm, vicdan azabı duydum. Aile dramları var. CHP olarak ezilenin yanında olacağız. Dil, din, ırk önemli değil. İnsani ve vicdani bakış açısı ile bakıyoruz. Oluşturduğumuz bir masa var bu konuda. Darıca’da 32 öğretmen, 1 TÜBİTAK çalışanı, 3 emniyet mensubu, 5 tane akademisyen, (aralarında uluslararası makale yazmış olan profesörler var)” diye konuştu.

 ADİL YARGILANMA ŞART

CHP Darıca meclis üyesi Avukat İbrahim Karslı da bu konuda, “Bu kişilerin hukuksal yönden de sorunları var. Bu davayı alan avukatlara bile ‘neden aldınız?’ şeklinde baskı uygulanıyor. Biz herkesin adil yargılanma hakkı olduğunu düşünüyoruz. Her insanın suçsuz olduğunu kanıtlama hakkı var. Genel merkezimizde bu konuda İlhan Cihaner ilgileniyor ve mağdurlara yardımcı oluyor” dedi.

 Basın toplantısına meclis üyeleri İbrahim Karslı, Şevki Yıldırım, Yavuz Dursun, ilçe yöneticileri Evrim Özcan, ilçe sekreteri Kadir Işık, Kadın kolları başkanı Nurcan Çağlar, Gençlik kolları başkanı Aydın Işık da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER