Özdağ'a Kocaeli'de yoğun ilgi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ KOÜ Derbent Uygulama Oteli’nde MHP’liler ile bir araya geldi.

Özdağ'a Kocaeli'de yoğun ilgi
banner158
banner174
 Programa Kocaeli ve Sakarya’dan MHP’liler akın etti. Özdağ gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Gündeminde Kilis ve siyasette kadının önemi vardı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ Kocaeli Üniversitesi Derbent Uygulama Oteli’nde Kocaeli ve Sakarya’dan gelen ülkücüler ile buluştu. İlimize gelen ilk MHP Genel Başkan Adayı Özdağ partililere MHP’de değişimin nasıl gerçekleşeceğini anlattı. Programa MHP Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan, eski Başiskele İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz, eski Başiskele Belediye Başkan adayı Halit Bayhan, Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Ali Yıldız, parti içi önemli isimlerden Zekai Kahyaoğlu’nun yanı sıra Kocaeli ve Sakarya’da yaşayan MHP’liler katıldı.

KİLİS’İ UNUTMADI

“Ülkemiz ağır bir dönemden geçiyor” diyen Özdağ,”  Bir kentimiz bombalanıyor. Cumhuriyet tarihinde bir ilk ve önemli ölçüde nüfus azaldı. İnsanlar Kilis’i terk etmeye başladı. Bunun yanında PKK ile çatışmalarda devam ediyor. Askerlerimiz yeterli gelmiyor ve bir tabur bir yerden başka bir yere geçiyor. PKK sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde değil iki gün önce Karadeniz Bölgesi’nde de bir karakola saldırıda bulundu. Bu durumun iki sebebi var birisi yanlış Suriye politikası diğeri teslimiyeti gerçekleştiren yanlış açılım politikasıdır. AKP’nin Esad’ı devireceğiz diyerek uyguladığı politika Esad’ı deviremedi ancak Suriye’yi paramparça etti” dedi

BAŞINA SAKSI DÜŞTÜ GALİBA

 Özdağ,” Geçen hafta Kilis’e giderek orayı inceledim. Orada 600 senelik bir cami var ve kapısında ibadete kapalıdır yazısı bulunuyordu. İçeri girdiğimde gördüğüm manzara çok kötüydü. İçeri bomba düşmüş ve harap olmuştu. Hani Şam’da Cuma namazı kılacaktınız. ABD yaptığı açıklamayla ağzındaki baklayı çıkardı. Irak’ın toprak bütünlüğünün tehlikede olduğu açıklamasını yaptı. Önce Irak daha sonra Suriye ve ardından sıra Türkiye’ye gelecek. Bir ülkenin ordusu ne kadar güçlü olursa olsun milli kimliği ortadan kaybolursa istilaya uğrar. AKP iktidara geldiğinden beri sistemli olarak milli kimliğimize saldırdı. Her konuşmasında Türk, Kürt, Laz, Çerkez diyerek milli kimliğimizi paramparça etmeye çalıştı. Şimdi ise başına saksı düştü galiba. Her konuşmasında bu kimliklerin hepsi Türk Milleti altındadır diyor” dedi.

SURİYELİ SORUNU

 “Yanlış politikaların bir diğer sonucu da Suriye politikası sonucu ülkemize gelen milyonlarca Suriyelidir” diyen Özdağ,”  Bu insanların bu topraklara entegre olması çok zordu. Almanya’ya giden Türkler nasıl tam olarak entegre olamadıysa Suriyeliler de olamayacak aksine Arap kültürünü bu topraklara taşıyacak, Arap mafyasını bu topraklara taşıyacaklar. İnsani yardım konusunda Dünya’da üçüncü olmakla övünüyorlar. Evet, birinci ABD ikinci Japonya’dır. Ancak ülkende bulunan insanlardan kesip getirdiğin mültecilere vermeye çalışırsan buna insani yardım değil gayri insani yardım denir. O insanlara bir şey vermek istiyorsan kalacak çadır değil, tekrar geri dönebilecekleri bir ülke için çalışma yapmalısın” şeklinde konuştu.

YASALARI BOŞVERİN DİYOR

Özdağ,” Ülkemizde oluşan bir diğer sorun hukuk devleti halinden ayrılmasıdır. Her şey Recep Tayyip Erdoğan’ın keyfine kalmış olmasıdır. Ancak ona buda yetmiyor ve başkanlık için ülkeyi erken seçime götürmeye çalışıyor. Bunun içinde ABD’ye gidiyor ABD tipi başkanlık diyor, Meksika’ya gidiyor Meksika tipi başkanlık diyor. Öyle bir Cumhurbaşkanı var ki, saraya Kaymakamları topluyor ve mevzuatı dikkate almayın diyor. Yani yasaları boş verin diyor. Birde bu insanın başkan olduğunu düşünün. Eğer şuan başkan olsaydı ordumuz Suriye batağında yer alacaktı. Parlamenter meclisimizin var olması bile ordumuzu Suriye batağına sokmasına engel oluyor” şeklinde konuştu.

ADAYLARI MYK’DA GÖRMEK İSTERİM

 “Biz MHP’nin başına bir Başbuğ seçmiyoruz” diyen Özdağ,”  Bir Başbuğ’umuz zaten vardı ve hakka yürüdü. Biz MHP’ye Ülkücü bir ortak aklı ortaya koyacak bir Genel Başkan arıyoruz. Biz liderde seçmiyoruz. Lideri biz değil tarih seçer. Genel Başkan Türkeş parti başkanı olmadan öncede liderdi. Onu lider yapan 27 Mayıs’tı. Bu kurultaydan genel başkan çıkar. Lider çıkar mı onu bilmem. Onu tarih gösterecek. Parti olarak yeni dönemde sadece ayda bir toplanıp MYK oluşturan bir partiden bunu yine aynı şekilde ortak akıl çerçevesinde fikir birliği gerçekleştiren bir düzen kurulmalıdır. Ben bu kurultayda genel başkan seçilirsem mevcut genel başkan adayların hepsini MYK’da görmek isterim. Çünkü bu arkadaşların hepsi kendini ispatlamış başarılı isimlerdir” dedi.

AYASOFYA’DA NAMAZ KILMAK İSTİYORSAK

“Genel başkan başarısızsa gitmelidir” diyen Özdağ,”  Başarının ölçütü iktidardır. Bu belediye seçimlerinde açıkça görülür. Aynı şekilde genel seçimlerde de böyledir. Partinizi iktidara taşıyamıyorsanız koltukta yer almanın bir manası yoktur. Bir diğer meselede ben genel başkan olursam yol arkadaşım olmayacak. Benim ancak ülküdaşım olabilir. Sabah namazıyla uyanarak çalışmaya başlamamız gerekir. Eğer bir gün Ayasofya’da Cuma namazı kılmak istiyorsak, sabah namazıyla çalışmaya başlamalıyız. Biz bu partiden hain hain kelimesini kaldıracağız. Şimdi sorarsanız parti içinde burada hain ilan edilmeyen yoktur. Biz farklı düşünen arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunarak birbirimizi dinleriz. Hain ilan etmeyiz. Bizim içimizde hainlik yapacak bir ülküdaşımız yok, farklı düşünen hain değildir” şeklinde konuştu.

SİYASETTE KADININ ÖNEMİ

Partimizin bir diğer sorunu da kadınlardır. Biz öncelikle kadınlardan özür dilemeliyiz. Bakın burada bile beş tane kadın arkadaşımız var. Bugün Türkiye’de statlarda maç izleyen kadın sayısı bile bizim partimizde yer alan kadın sayısından fazla. Bu konu bizim en büyük sorunudur. İçinde kadın sayısının az olduğu bir parti nasıl iktidarı isteyebilir? Genel başkan olursam en çok çalışma yapacağım konulardan birisi budur. Ben kendilerini doğuran veya çocuklarını doğuran eşlerinin kendileri kadar milliyetçi olacağını düşünmüyorlar. Böyle bir siyaset yapılamaz. Birkaç kadının milletvekili olması, kadınların siyasette yer alması demek değildir.

ÜLKÜCÜLER SOKAĞA İNMELİ

Milyonların üye olduğu bir partiyiz. Adımızda hareket var. Ancak harekete geçmekte zorlanıyoruz. MHP sokağa inmelidir. Propaganda mekanizmasını kurarak insanlara ulaşmaya çalışmalıdır. MHP yalnızca bir Türkiye partisi değil, bir Tük dünyası partisidir. Başbuğumuzun bize bıraktığı bu emanete sahip çıkarak Türk dünyasına karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. MHP’de ülkü ocaklarının etkinliği zamanla ortadan kaldırıldı. Biz eskiden şehitlerimizi her yıl anarken Gül Sazak’ın mezarı başında anardık. Bu bile ortadan kalktı. Ülkücüler olarak odalarımızı tekrar faaliyete geçirmeli, eğitimler düzenlemeli, uyuşturucuya karşı mücadele etmeli, Alparslan Türkeş Üniversitesi kurmalıyız. Bu bahsettiğim bir üniversiteye bu ismi vermek değil, bizim kültürümüzü yaşatan bir üniversite kurmaktır. Bizim ülkücüler olarak neden bir haber ajansımız, muhabirlerimiz olmasın biz eğitimlerle bunları yetiştirmeliyiz.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER