Gebze’de İlk iftar sofrası Güzeller’de

Gebze Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarları Güzeller Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasıyla başladı.

Gebze’de İlk iftar sofrası Güzeller’de
banner158
banner174
 İftar öncesi mahalle esnaflarını ziyaret eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

ÖNCE MAHALLE TURU

Gebze Belediyesi’nin Ramazan ayında gelenekselleşen mahalle iftarları Güzeller Mahallesi’nde kurulan iftar sofralarıyla başladı. Ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, Sadık Albayrak, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ertan Kara, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarı Mümin Yılmaz’ın da katıldığı iftar programı öncesi mahalle esnafları ziyaret edildi. Başkan Köşker ve beraberindeki heyet Güzeller esnaflarını dükkanlarında ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Dükkanlarda iftar öncesi alışveriş yapan Güzeller sakinlerinin de Ramazan ayını tebrik eden Başkan Köşker, hizmetlere ilişkin görüş alışverişinde bulundu, talepleri dinledi.

MASALARI TEK TEK DOLAŞTI

Mahalle turunda Güzeller sakinlerini, yenilenen Dr. Sadık Ahmet Parkı’nda kurulan iftar sofrasına davet eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba vatandaşlarla sohbet etti. Mahalle turunun ardından iftar alanına geçen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, iftar saatini aileleriyle birlikte bekleyen Güzeller sakinlerini selamladı.

KONU KOMŞU BİR ARADA

İftar öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,  “İftar sonrası mahalle sakinlerine hitaben kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker mahalle iftarlarının birlik ve beraberlik için çok önemli olduğuna değindi Başkan Köşker, “Bir mahallede ama farklı sokaklarda farklı dairelerde oturan insanların bir araya gelerek iftar açması kadar güzel bir şey var mı? İşin bereketi işte burada.

BEREKET SOFRASI

Burası bereket sofrası, biz burada sizlerle iftar etmekten mutluluk duyuyoruz. Allah Ramazan ayını dostlarınızla eşinizle huzur içinde geçirmeyi nasip etsin. Ramazan ayının tüm Müslüman alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi. Okunan duanın ardından aynı sofra etrafında aileleriyle ve komşularıyla birlikte oruçlarını açan Güzeller sakinleri, gezici TIR’da sahnelenen Türk Sanat Musikisi eserlerini dinledi. Mahalle iftarında çocuklara ayrıca çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER