MURAT TOSUNOĞLU

Ölüm insan için bir gerçek ve kaçınılmaz bir sondur. Doğduğumuz andan itibaren ölüme doğru yolculuğumuz da başlamış oluyor. Tabi öldükten sonra geride ne bıraktığınız çok önemlidir. Kimine göre çocuklarına servet, kimilerine göre hayır işleri, kimilerine göre iyi bir insan olarak anılmak önemlidir. Ancak en önemlisi elbette iyi bir insan olarak anılmaktır. Yani, kimsenin kalbini kırmamış, malına mülküne zarar vermemiş, aşağılamamış, incitmemiş olmak gerekiyor. Çevremiz de böyle insanlar mutlaka vardır ve onlar ölümlerinden sonra bile hep iyi yönleriyle anımsanmaya devam ediliyorlar.

MURAT TOSUNOĞLU
banner158
banner174
 İYİ BİR ARKADAŞTI
2014 yılında tamda bugün  genç yaşta vefat eden Gazeteci arkadaşım ve dostum Murat Tosunoğlu’da bu anlamda iyi bir insan olarak anılacak.  Murat Tosunoğlu ile ilk kez CHP’de ki bir toplantıda tanıştık. O an birbirimize biraz ters hareketler yaptık sonra ki günlerde ise iyi arkadaş olduk. Kendi olanaklarıyla kimi zaman çıkardığı ve daha sonra internet haber sitesine dönüştürdüğü Kocaeli Gerçek Gazetesi’nde çok zaman geçirdik. Yolumuz ne zaman Çeşme Caddesi’nden geçse Murat’ın bürosuna eğer zamanımız varsa uğradık, sohbet ettik. Ve mutlaka bir çayını içtik. Son olarak  vefatından önce  bana mesaj göndermiş ve köylülerinin düğününü haber yapmamı istemişti bende tamam demiştim.
Murat ile ilgili olarak herkesin ortak  şikayeti  sigarayı çok içmesi ve düzensiz bir yaşam biçimiydi. Saatlerce internet sitesiyle uğraşır çoğu zaman sabahlardı. Her zaman, “Murat böyle yapma dinlen, kendisini yoruyorsun, sigarayı azalt dedik ve herkeste aynı şeyleri söyledi. Sonuçta Murat’ın vücudu bu ağırlığa ve yorgunluğa daha fazla dayanamadı.
Gerçekten bana ve bir çok kişiye göre değerli bir insanı kaybettik. Elbette hataları, yanlışları vardı fakat ilkelerinden asla ödün vermedi. Her zaman haklının yanında oldu, mazlumu savundu. Bu tutumu kimilerine göre anlamsız ve basit gibi algılandı. Ancak siyasal duruşu bence çok onurlu ve dik bir duruşun sonucuydu. Bugün para ve çıkar adına kimilerinin babalarını bile sattığı bir ortamda Murat mümkün olduğunca kendi ayakları üzerinde durmaya, kimseye minnet etmemeye çalıştı. Ne var ki kaderi ona daha fazla yaşama olanağı vermedi.
Yaşarken yeterince değer verilmeyen hatta yok sayılan Murat Tosunoğlu için kimilerinin numaradan göz yaşı dökmesinin, güzelleme söylemesinin bir anlamı yok.  Yaşarken sahip çıkmadığınız insanın ölüsüne sahip çıksanız ne olur ki!
GEÇMİŞTE YİTİRDİKLERİMİZ
Geçmiş yıllarda bölgemiz de merhum Ragıp Demirkol’u, Ramazan Arslan’ı, Coşkun Orhan’ı kaybettik. Hepsi kendilerine göre bir özelliği, değeri olan kıymetli  insanlardı ve gazeteciliğe öyle yada böyle emek vermişlerdi.  Dün Murat Tosunoğlu’nu  son yolculuğuna uğurlarken  geçmişte yitirdiğimiz bu değerleri de anımsadım. Hayat işte bugün varız yarın yok. Hiç kimse parasına, malına, servetine falan güvenmesin. Bir soluk kadar ölüm yakınımız da ve peşimizde. Onun için kalp kırmayalım, yaşarken sevmeyi, hoş görüyü, barış ve kardeşliği elden bırakmayalım. Mezarlıklar, kavga yapan, haset içinde birbirine saldıran, para pul için en yakınını bile satanlarla dolu. Biz iyi insan olalım ve bunun içinde çaba gösterelim.  
Evet, Murat Tosunoğlu arkadaşımı  yaşadığımız sürece hep kirli sakalı, iyi kalpliliği, sigarası ve demli çayı ve ilkelerinden ödün vermemesiyle anımsamaya devam edeceğiz.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2016, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER