Hacı adayları dualarla uğurlandı

Derince’den kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi, dualarla uğurlandı. Hac farizasını eda etmek için kutsal topraklara doğru yola çıkan Derinceli hacı adayları için Derince Kent Meydanı’nda bir uğurlama programı düzenlendi.

Hacı adayları dualarla uğurlandı
banner158
banner174
 . Demokrasi nöbetlerinin devam ettiği Kent Meydanı’nda gerçekleşen hacı adaylarını uğurlama programı TRT ekranlarından haber bültenleri aracılığıyla canlı olarak da yayınlandı. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un da katıldığı uğurlama törenine iştirak eden binlerce Derinceli, hep bir ağızdan dua ederek, hacı adaylarını kutsal topraklara yolcu etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştiği bu anlamlı günde hacı adayları ile yakınlarını yalnız bırakmayan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut bir de konuşma yaptı. Tüm hacı adaylarına hayırlı yolculuklar temennisinde bulunan Başkan Bulut “Sizlerin bu özel gününüzde yanınızda olmaktan dolayı mutluyum. Biz belki sizlerle kutsal topraklara gelemiyoruz ama dualarımız sizinle beraber. Sizlere minnettarız iyi ki varsınız, iyi ki beraberiz. Bizden Mekke’ye Medine’ye selamlar götürün. Yüce Allah yapacak olduğunuz duaları kabul eylesin” dedi. Uğurlama programı hacı adaylarının yakınlarıyla vedalaşmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER